Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nagrada Edo Budiša ×

Vijest • 06.06.2022.

11. Književnu nagradu 'Edo Budiša' dobio Igor Ivko za knjigu 'Nepovredivo mjesto'

U konkurenciju 11. Književne nagrade 'Edo Budiša' ove su godine ušli autori i autorice do 35 godina starosti kojima je u 2021. godini objavljena zbirka kratkih priča. Od 11 autora i autorica koji su ušli u finale, žiri je odlučio da ove godine nagradu dobije Igor Ivko za zbirku priča 'Nepovredivo mjesto'.
Vijest • 10.06.2021.

Finalisti 10. Književne nagrade 'Edo Budiša'

Na natječaj književne nagrade Istarske županije 'Edo Budiša' ove godine je pristiglo šest zbirki. Žiri u sastavu Vanesa Begić, Ivana Ujčić, Boris Koroman, Zoran Damjanović i Neven Ušumović za drugi krug natječaja odabrao je tri naslova: Almin Kaplan (Dubravske priče), Lana Bastašić: (Mliječni zubi) i Ante Zlatko Stolica (Blizina svega).
Vijest • 02.02.2021.

Natječaj za predlaganje kandidata za dodjelu nagrade 'Edo Budiša'

Gradska knjižnica Pazin raspisala je natječaj za dodjelu godišnje književne nagrade Istarske županije 'Edo Budiša'. Nagrada se dodjeljuje autoru/ici do 35 godina starosti kojem/kojoj je u 2020. godini objavljena zbirka kratkih priča na području s kojeg nije potreban prijevod na hrvatski jezik. Rok za slanje prijedloga za nagradu je 2. ožujka 2021. godine.
Vijest • 29.05.2020.

Istarsku književnu nagradu 'Edo Budiša' osvojila Luiza Bouharaoua

Godišnju književnu nagradu Istarske županije 'Edo Budiša' dobila je Luiza Bouharaoua za zbirku kratkih priča 'Jesmo li to bili mi'. Zahvaljujući iznimnoj umjetničkoj imaginaciji, osjećajnosti i osobnom ulogu u kreiranju pripovjednih svjetova, autorici je uspjelo ostvariti djelo koje nadilazi konjunkturu trenutnih književnih trendova - stoji u priopćenju žirija.
Vijest • 27.04.2020.

Finalisti književne nagrade ‘Edo Budiša’ 2020.

Na natječaj za godišnju književnu nagradu Edo Budiša Gradske knjižnice Pazin, koja se dodjeljuje autorima do 35 godina starosti kojima je u 2019. godini objavljena zbirka kratkih priča, pristiglo je osam zbirki. Žiri u sastavu Vanesa Begić, Neven Ušumović, Boris Koroman i Ivana Ujčić od pristiglih zbirki za drugi krug natječaja odabrao je knjige...
Vijest • 13.06.2017.

Rumeni Bužarovskoj književna nagrada Istarske županije 'Edo Budiša'

Rumena Bužarovska dobitnica je godišnje književne nagrade Istarske županije 'Edo Budiša' za 2017. godinu. Tako je odlučio prosudbeni žiri koji čine Vanesa Begić, Ivana Ujčić, Boris Koroman i Neven Ušumović dodijelivši nagradu za zbirku priča 'Moj muž'.
Vijest • 10.06.2016.

Lejla Kalamujić nova je dobitnica Nagrade 'Edo Budiša'

Prosudbeni žiri godišnje književne nagrade Istarske županije 'Edo Budiša' koja se dodjeljuje se u spomen na rovinjskog književnika Eda Budišu, odlučio je da ove godine nagradu dodijeli Lejli Kalamujić za zbirku priča 'Zovite me Esteban'.