Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

pisac LudwigBauer ×

Vijest • 24.12.2013.

Kroatien Kreativ 2013 uspješno je priveden kraju

Tijekom proteklih deset mjeseci trajanja festivala u 28 njemačkih gradova održano je 91 događanje u 53 kulturne institucije s područja medijske i vizualne umjetnosti, književnosti, kazališta, kinematografije, glazbe, kao i diskusije, predavanja i simpoziji. Sudjelovalo je 169 umjetnika i drugih sudionika programa.
Najava • 14.11.2013.

ČETVRTAK na Interliberu

Svoje će knjige predstavljati, potpisivati i družiti se s publikom: Vojo Šiljak, Miro Gavran, Aleksandar Stanković, Vesna Krmpotić, Marko Pogačar, Ludwig Bauer, Tonko Maroević, Damir Magaš, Dražen Grgurović, Aleksandra Muraj, Lejla Kažinić Kreho, Vladimira Becić, i drugi.
Vijest • 02.07.2013.

Ludwig Bauer istražuje tragove svojih njemačkih predaka

Hrvatski književnik Ludwig Bauer će od 3. do 10. srpnja biti na studijskom putovanju Njemačkom istražujući svoje obiteljsko nasljeđe. Goethe-Institut je književniku rođenom u Sisku pružio priliku da prati tragove svojih njemačkih predaka gostovanjima u nizu njemačkih kulturnih i historiografskih institucija u Stuttgartu, Tübingenu, Münchenu i Berlinu.
Kritika • 07.10.2011.

Ludwig Bauer : Zavičaj, zaborav

Bijeg od tragedije zavičaja, boravak u prostoru u kojemu želi "shvatiti sebe, u kojemu želi otkriti ono pogubljeno, prikriveno, prešućeno, zaboravljeno, ono 'stavljeno pod ključ'", narativni je okvir unutar kojega autor pažljivo rekonstruira historiografiju vremena nudeći čitateljima niz mitema isključivo vezanih za razdoblje o kojemu piše. Roman je ovo koji sublimira teško životno iskustvo...
Kritika • 16.06.2011.

Ludwig Bauer : Zavičaj, zaborav

Bauer postepeno i vrlo čitko opisuje sudbinu podunavskih Nijemaca, gdje je njegov lik dobro prošao, s obzirom na danas poznate činjenice o egzekucijama i protjerivanjima. Roman je podijeljen u nekoliko glava, koje su dalje podijeljene na kratke, epizodične prozne cjeline, odnosno vrlo je pregledno 'montiran'; negdje sam pročitao u vezi ove knjige epitet 'filmičan'; vjerojatno se može tako reći, iz nje...