Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

pisac ZoranFerić ×

Vijest • 24.12.2013.

Kroatien Kreativ 2013 uspješno je priveden kraju

Tijekom proteklih deset mjeseci trajanja festivala u 28 njemačkih gradova održano je 91 događanje u 53 kulturne institucije s područja medijske i vizualne umjetnosti, književnosti, kazališta, kinematografije, glazbe, kao i diskusije, predavanja i simpoziji. Sudjelovalo je 169 umjetnika i drugih sudionika programa.
Vijest • 19.12.2013.

NOVE i stare radionice pisanja u CeKaPe-u!

Centar za kreativno pisanje - CeKaPe vas, na izmaku 2013. godine poziva na upis u novi ciklus radionica. Uz već postojeće radionice kratke priče, scenarija, romana, književne kritike, drame, poezije, književnog prevođenja, u novom semestru i novoj godini, u Centru vas očekuju i 4 nove radionice: Od proze do dramskog teksta/ od proznog teksta do uspješne dramatizacije, A sad – gluma!, Kako se (ne) piše...
Vijest • 09.11.2013.

Hrvatska se predstavlja na Sajmu-izložbi knjiga u Karlsruheu

Hrvatska je zemlja gost na Sajmu-izložbi knjiga u Karlsruheu, a predstavit će se izložbom 750 naslova najrecentnije produkcije na hrvatskom jeziku i s dvadeset prijevoda hrvatskih autora na njemački jezik. U Karlsruheu će također biti organiziran i popratni program književnih večeri na kojima će gostovati Renato Baretić, Zoran Ferić i dr.
Vijest • 24.09.2013.

20 hrvatskih autora predstavlja se u 9 njemačkih gradova

U okviru festivala Kroatien Kreativ 2013, od 26. rujna do 4. prosinca u 10 njemačkih književnih institucija i 9 gradova održat će se prvo zajedničko predstavljanje 20 hrvatskih autora u programu pod nazivom "Na brodu - Suvremena hrvatska književnost u njemačkim književnim institucijama".
Razgovor • 20.07.2012.

Zoran Ferić : Ne zabrinjava me budućnost knjige

Ne znam postoji li ono što nazivate književnim lobijima. No, svakako postoje neke preferencije, netko nekoga voli, a nekoga mrzi ili voli manje, a žiriji nagrada sastavljeni su od ljudi koji reagiraju ljudski. No, iz priča o kojima govorite stiče se dojam da su sve nagrade i svi natječaji namješteni, da nema ništa pošteno i da je sve dirigirano iz određenih centara. To naprosto nije tako. Moje je...