Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tomislav Brlek ×

Najava • 01.12.2023.

Književni petak: Književnost i rat

Na tribini Književni petak koja nosi radni naslov 'Književnost i rat' gostuju Anera Ryznar, profesorica na Katedri za stilistiku, Tomislav Brlek, profesor na Katedri za opću povijest književnosti, oboje s Filozofskog fakulteta, te Jerko Bakotin, novinar i publicist. Razgovor, koji će moderirati Đurđica Čilić, bit će posvećen književnosti koja se piše u ratu i o ratu.
Najava • 21.09.2023.

Tribina Čitanje kazališta : Shakespeare iz perspektive rodnih uloga

Tribina Čitanje kazališta Zagrebačkog kazališta mladih održat će se ususret premijeri predstave '12. NOĆ ili kako hoćete' u četvrtak 21. rujna u dvorani Polanec. Autor i voditelj tribine Srđan Sandić otvorit će sa svojim sugovornicima, Anitom Dremel i Tomislavom Brlekom teme koje ovaj tekst nudi: seksualnost, rod, granice spolova i preferencije.
Preporuka • 31.07.2023.

Tomislav Brlek: Od Matoša do Maleša – antologija moderne poezije

Brlek je antologiju napravio iz osobne i osebujne teorijske vizure hrvatske poezije dvadesetog stoljeća (što je posljedovalo i konzekventnim izborom pjesnika i njihovih pjesama), ta je vizura ekskluzivna u smislu transhistorijskog moderniteta, čime je reducirala tretman šireg poetičkog spektra, ali je jasno markirala vjerojatno najutjecajniju struju domaće poezije prošlog stoljeća.
Najava • 16.02.2023.

Predstavljanje knjige 'Od Matoša do Maleša' Tomislava Brleka

Predstavljanje knjige 'Od Matoša do Maleša' Tomislava Brleka održat će se u četvrtak 16. veljače u Tvornici kulture – Mali pogon, u Zagrebu. O knjizi će razgovarati Andrea Milanko, Slaven Jurić, urednik Nenad Rizvanović te autor Tomislav Brlek.
Najava • 05.06.2021.

Otvaranje 20. Festivala europske kratke priče

Otvaranje 20. Festivala europske kratke priče održat će se u nedjelju 6. lipnja u 19 sati u Kinu Tuškanac, razgovorom s jednim od najznačajnijih suvremenih američkih književnika, Paulom Austerom. Paul Auster pridružit će se putem Zooma, a s njim će razgovarati profesor Tomislav Brlek te umjetnički voditelj FEKP-a Roman Simić.
Najava • 30.05.2017.

Budi mi lik : Sibila Petlevski i Tomislav Brlek

Trbina o izmišljenim i stvarnim likovima u književnosti Budi mi lik, održat će se u utorak 30. svibnja Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O tome kako nastaju likovi priča i romana razgovaraju Sibila Petlevski i Tomislav Brlek. Razgovor vode Jadranka Pintarić i Srđan Sandić.
Najava • 13.11.2014.

Predstavljanje knjige Teofila Pančića 'Gost iz galaksije'

Predstavljanje knjige Teofila Pančića 'Gost iz galaksije' održat će se u četvrtak 13. studenoga u VIP clubu u Zagrebu. Zbirku kolumni u kojoj Pančić beskompromisno piše o aktualnim hrvatskim temama i suvremenoj stvarnosti, predstavit će Tomislav Brlek, Marina Vujčić i Teofil Pančić.