Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tomislav Brlek ×

Najava • 28.05.2019.

100. obljetnica rođenja Jure Kaštelana - predstavljanje knjige izabranih pjesama 'Sklad urlik'

Društvo hrvatskih književnika obilježit će 100. godišnjicu rođenja Jure Kaštelana (1919-2019), jednoga od najvažnijih hrvatskih poslijeratnih modernističkih pjesnika. Tom prigodom bit će predstavljena knjiga autorovih izabranih pjesama 'Sklad urlik', koju je uredio Tomislav Brlek.
Najava • 29.03.2019.

Književni petak: Književne nagrade i nagrađivanje

O književnim nagradama i njihovoj definiciji, razlikovanju nagrada i nagrađivanja, kao i o tome kako pojedine književne nagrade djeluju na percepciju književnih tekstova govorit će Tomislav Brlek, Kruno Lokotar i Hrvoje Tutek. Urednik i voditelj Književnog petka je Lovro Škopljanac.
Najava • 30.05.2017.

Budi mi lik : Sibila Petlevski i Tomislav Brlek

Trbina o izmišljenim i stvarnim likovima u književnosti Budi mi lik, održat će se u utorak 30. svibnja Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O tome kako nastaju likovi priča i romana razgovaraju Sibila Petlevski i Tomislav Brlek. Razgovor vode Jadranka Pintarić i Srđan Sandić.
Razgovor • 20.07.2016.

Tomislav Brlek: Što pisci manje čitaju, to sličnije pišu

Proučavanje književnosti trebalo bi da se usredotoči na istraživanje forme i strukture teksta te njegovog mjesta u sustavu književnosti, drugim riječima, onoga što tekst iskazuje o sebi kao književnom djelu.
Najava • 13.11.2014.

Predstavljanje knjige Teofila Pančića 'Gost iz galaksije'

Predstavljanje knjige Teofila Pančića 'Gost iz galaksije' održat će se u četvrtak 13. studenoga u VIP clubu u Zagrebu. Zbirku kolumni u kojoj Pančić beskompromisno piše o aktualnim hrvatskim temama i suvremenoj stvarnosti, predstavit će Tomislav Brlek, Marina Vujčić i Teofil Pančić.