Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 04.07.2007.

Pisci pod zvijezdama : Rijeka

Nakon upjeha prošlogodišnjih večeri "Pisci pod zvijezdama" kada su riječki i istarski autori različitih generacija, čitajući svoja djela u posebnom noćnom ambijentu riječkog Starog grada izazvali veliko zanimanje publike, ovogodišnje će večeri okupiti pisce oko zajedničke teme: MORSKE TRAVE. Sudjeluju : Ivan Rogić Nehajev, Simo Mraović, Boris Dežulović, Vesna Biga i Melita Sanković. Pod...
Najava • 16.10.2008.

Predstavljanje knjiga Rabindranatha Tagorea

Hrvatska  Paneuropska  Unija i splitska nakladnička kuća Paralele predstavljaju u četvrtak 16. 10. 2008. s početkom u 19,00 sati (Jurišićeva 1A/I , Zagreb) knjige “Osobnost” i “Ljubavnikov dar / Prijelaz”indijskoga pjesnika i mislioca Rabindranatha Tagorea, dobitnika Nobelove nagrade za književnost. O knjigama će govoriti I. Andrijanić, M. Ježić, S. Rabar i R. Mandić,...
Najava • 27.01.2010.

Večeri talijanske kulture : Bilješke s putovanja u nepoznatu Italiju

U četvrtak, 28. siječnja 2010., u 19 sati, u knjižari Profil Megastore u Zagrebu, održat će se susret s priznatim talijanskim novinarom i publicistom Paolom Rumizom, povodom "Večeri talijanske kulture" u organizaciji Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu i Profil Multimedije.
Najava • 04.02.2013.

Natječaj : Prijatelju, ispričaj moju priču!

Udruga "Prijatelji životinja" pokrenula je projekt pod nazivom "Prijatelju, ispričaj moju priču", koji za cilj ima objavu zbirke priča o životinjama, kao svjesnim i osjećajnim bićima. Pozivaju se svi zainteresirani da pošalju svoju priču o životinjama, a sav prihod od prodaje zbirke  namjenjen je brizi o napuštenim životinjama.
Najava • 26.01.2011.

Predstavljanje knjige Mihaele Gašpar 'Bez iznenadnih radosti molim'

Predstavljanje knjige Mihaele Gašpar „Bez iznenadnih radosti molim“ (Aora naklada, 2010) održat će se u Gradskoj knjižnici Samobor, u četvrtak 27. siječnja u 19 sati. Knjigu će predstaviti Draženka Polović, Ljubo Pauzin, Alojz Majetić, Branislav Glumac i učenici Glazbene škole.
Najava • 26.05.2013.

Edo Popović : 26 godina Boogieja i 36 godina rock’n’rolla

U sklopu Festivala europske kratke priče, u ponedjeljak 27. svibnja u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića održat će se program "26 godina Boogieja i 36 godina rock’n’rolla" kojim će se obilježiti 25 godina od objavljivanja kultne zbirke "Ponoćni Boogie" i 36 godina književnoga rada Ede Popovića.
Najava • 22.04.2014.

Prelistajte programsku knjižicu Noći knjige 2014!

Ne tražite od nas da vam preporučimo što ćete pogledati u Noći knjige, predlažemo vam da se multiplicirate i pogledate sve od +700 prijavljenih programa (one koji će se dogoditi "neprijavljeno" nismo ubrojili). Zavirite, dakle, sami u Programsku knjižicu Noći knjige 2014., u njoj ćete naći na stotine zanimljivih programa & akcija jer se poprilično udebljala od prošle godine, sada je XXXL i nema vam...
Najava • 12.03.2007.

Slaven Jurić u HDP-u

U srijedu 14. ožujka u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca, Basaričekova 24, Zagreb, održati će se predstavljanje knjige Slavena Jurića «Počeci slobodnoga stiha, eksplicitna poetika – teorija – hrvatski formativni period». O knjizi će govoriti: dr. sc. Zoran Kravar, red. prof.; dr. sc. Tomislav Bogdan, doc.; Slaven Jurić, autor; Divna Mrdeža Antonina, urednica knjige.