Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 21.12.2016.

Promocija knjiga Daniele Uzelac 'Put boginje – Buđenje boginje'

Promocija knjiga Daniele Uzelac 'Put boginje – Buđenje boginje' održat će se u srijedu 21. prosinca u Knjižari i galeriji Adamić u Opatiji. Knjiga 'Put boginje – Buđenje boginje' izbor je postova bloga i Facebook stranice istoimenog naziva koje autorica uređuje od 2013. godine.
Najava • 22.12.2016.

Predstavljanje knjige Dubravke Oraić Tolić 'Peto evanđelje'

Predstavljanje knjige Dubravke Oraić Tolić 'Peto evanđelje' održat će se u četvrtak 22. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Sanja Nikčević, Kristijan Vujičić i Dubravka Oraić Tolić. Susret moderira urednica Nives Tomašević.
Najava • 20.12.2016.

Riječko predstavljanje romana Davora Mandića 'Đavolja simfonija'

Predstavljanje romana Davora Mandića 'Đavolja simfonija' održat će se u utorak 20. prosinca u Antikvarijat Ex libris u Rijeci. Roman će predstaviti Zoran Žmirić, Marina Vujčić, Davor Mandić... uz podršku akustičnog dua MišAndroid.
Najava • 20.12.2016.

Predstavljanje knjige 'Forenzična analiza DNA'

Predstavljanje knjige 'Forenzična analiza DNA' koju su uredili Dragan Primorac i Moses Schanfield, održat će se u utorak 20. prosinca u Velikoj dvorani Školske knjige u Zagrebu. Knjiga objedinjuje radove mnogobrojnih vrhunskih znanstvenika iz cijeloga svijeta donoseći najnovije spoznaje iz rastućeg područja forenzičnog testiranja DNA.
Najava • 19.12.2016.

Pjesnički dvoboj : Mario Kovač i Dean Inđić

Drugi ovosezonski Pjesnički dvoboj održat će se u ponedjeljak 19. prosinca u caffe baru Botaničar, s prvacima slam poezije, Marijom Kovačem i Pokojnim. Očekujte brutalnu večer, onakvu kakvu samo slameri prirediti mogu. Pjesnički dvoboj moderira Josipa Marenić.
Najava • 15.12.2016.

Katalonski pjesnici u Zadru i Zagrebu

Begonya Pozo, sveučilišna profesorica i pjesnikinja te pjesnik, slikar, dramaturg i prevoditelj Narcís Comadira gostuju u Zadru i Zagrebu... razgovarat će se o suvremenoj španjolskoj poeziji i književnosti, prevođenju, kulturama (susreta), Barceloni i Valenciji te čitati pjesme i prijevode na hrvatski jezik.
Najava • 16.12.2016.

Promocija romana 'Ciganin, ali najljepši' Kristiana Novaka

Promocija romana 'Ciganin, ali najljepši' Kristiana Novaka održat će se u petak 16. prosinca u Kinu Grič u Zagrebu. O romanu će govoriti Kruno Lokotar, Katarina Luketić i Kristian Novak. Knjigu ćete moći nabaviti po akcijskoj cijeni, a očekuje vas i jedno dramsko iznenađenje!