Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 02.03.2017.

Program obilježavanja 144. godišnjice rođenja Marije Jurić Zagorke

Povodom 144. godine od rođenja Marije Jurić Zagorke Centar za ženske studije organizira program koji uključuje predavanje 'Dvije Marije' Žarke Vujić te večernju šetnju 'Zagorkina priča' koja vas vodi Gornjim gradom i mjestima koja su obilježila događaje iz najčitanijeg Zagorkinog djela 'Grička vještica'...
Najava • 28.02.2017.

Krnja književnost : Marinko Koščec

Na tribini Krnja književnost u Booksi gostuje Marinko Koščec, docent na Odsjeku za romanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu i autor šest romana... Voditelj tribine Tomislav Augustinčić razgovarat će s piscem o njegovom novom romanu 'U potrazi za početkom kruga'.
Najava • 24.02.2017.

Promocija knjige 'Kultura hrvatskog antifašizma' u Puli

Promocija knjige Drage Roksandića i Vlatke Filipčić Maligec 'Kultura hrvatskog antifašizma' održat će se u petak 24. veljače u Domu antifašista u Puli. Uz autore o knjizi će govoriti Davor Mandić te, u ime izdavača, Krešimir Maligec.
Najava • 24.02.2017.

Književna večer s Draženom Katunarićem u Ližnjanu

U knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI! u petak, 24. veljače gostuje pjesnik, prozaik, prevoditelj, urednik i nakladnik, Dražen Katunarić koji ovu veljaču boravi u Ližnjanu gdje dovršava svoj novi roman.
Najava • 24.02.2017.

Predstavljanje knjige Željke Horvat Čeč '4 brave' u Čakovcu

Predstavljanje knjige Željke Horvat Čeč '4 brave' održat će se u petak 24. veljače u Gradskoj kavani Čakovec. O knjizi će, uz autoricu, govoriti Kruno Lokotar (urednik) i Kristian Novak (književnik). Pozvani ste i na subotnje druženje s autoricom...
Najava • 23.02.2017.

Tribina PiČi s Koranom Serdarević

Na tribini Piči – Piši i čitaj!, koju knjižnica Vladimira Nazora organizira u suradnji s Centrom za kreativno pisanje, u četvrtak 23. veljače gostuje nagrađivana autorica kratkih priča Korana Serdarević.
Najava • 23.02.2017.

Novozagrebačka tribina : Slobodan Šnajder

Novozagrebačka tribina u Knjižnici Vjekoslava Majera predstavit će Slobodana Šnajdera i njegov višenagrađivani roman 'Doba mjedi'. Tribina koju vodi Maja Hrgović, održat će se u četvrtak 23. veljače na adresi Meštrovićev trg 1g.