Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 18.12.2017.

Promocija knjige Jasne Grubješić 'Svi smo mi azilanti'

Povodom Međunarodnog dana migranata izdavačka kuća v|b|z organizira promociju knjige Jasne Grubješić 'Svi smo mi azilanti', koja će se održati u ponedjeljak 18. prosinca u Vinyl baru u Zagrebu. O knjizi će govoriti Jasna Grubješić, Mirjana Krizmanić, Ivica Đikić i Koraljka Penavin.
Najava • 19.12.2017.

Paralelni svjetovi : Narodne knjižnice, kultura i društvo: Kako razvijati kulturu posuđivanja i čitanja knjiga

Na tribini 'Paralelni svjetovi' gostuju Jasna Kovačević i Nadežda Čačinovič koje će razgovarati o položaju narodnih knjižnica u današnjem društvu, o tome kako razvijati kulturu posuđivanja i čitanja knjiga, o strategiji poticanja čitanja i sl. Tribinu uređuje i vodi Kristijan Vujičić.
Najava • 16.12.2017.

Predstavljanje knjiga iz serije 'Put boginje' Daniele Uzelac u Rijeci

Predstavljanje knjiga iz serije 'Put boginje' Daniele Uzelac održat će se u subotu, 16. prosinca u knjižari Hoću knjigu u riječkom Toweru. Knjige iz serije upućuju na to kako osvijestiti izvornu ženstvenost, prepoznati vlastiti, autentičan doživljaj same sebe i živjeti svoje istinsko, najbolje ja.
Najava • 18.12.2017.

Predstavljanje slikovnice Silvije Šesto 'Irena i pet kristalnih peharčića'

Promocija slikovnice i kalendara Semafore za 2018. godinu 'Irena i pet kristalnih peharčića' održat će se u ponedjeljak 18. prosinca u knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O slikovnici će govoriti autorice Silvija Šesto i Katarina Radošević Galić. Izabrane dijelove interpretirat će dramska umjetnica Svetlana Patafta.
Najava • 15.12.2017.

Cruising sa Srđanom Sandićem : Tatjana Gromača

Povodom novog romana 'Carstvo nemoći', u petak 15. prosinca u Multimedijalnom institutu u Zagrebu, gostuje Tatjana Gromača. Razgovor će se voditi o javnom, intimnom, (pseudo)romantičnom, nonkonformizmu i drugim temama njezine književnosti i žurnalistike.
Najava • 14.12.2017.

Splitska Bookvica : Tanja Mravak

U književnom programu Bookvica održat će se predstavljanje nove zbirke priča 'Naša žena' Tanje Mravak. O mentalitetu i patrijarhatu, o ulogama i sudbinama, o feminizmu i emancipaciji... uz autoricu će govoriti Olja Savičević Ivančević i voditeljica Bookvice Patricija Horvat.
Najava • 07.12.2017.

Hrvatski autori u prosincu u Hoću knjigu Megastoreu

U božićnom ruhu Megastore će ugostiti Mani Gotovac, Milanu Vuković Runjić, Dragu Glamuzinu, Radu Šerbedžiju, Kristiana Novaka, Miljenka Jergovića i Igora Mandića koji će govoriti o svojim knjigama i družiti se s čitateljima.