Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 03.03.2017.

Promocija knjige Darka Lukića 'Uvod u primijenjeno kazalište'

Promocija knjige Darka Lukića 'Uvod u primijenjeno kazalište : Čije je kazalište?' održat će se u petak 3. ožujka u dvorani F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu (Nova akademijska scena). Knjigu će uz autora, predstaviti Eugenia Ehgartner, Milena Dragičević Šešić i Sibila Petlevski.
Najava • 02.03.2017.

Program obilježavanja 144. godišnjice rođenja Marije Jurić Zagorke

Povodom 144. godine od rođenja Marije Jurić Zagorke Centar za ženske studije organizira program koji uključuje predavanje 'Dvije Marije' Žarke Vujić te večernju šetnju 'Zagorkina priča' koja vas vodi Gornjim gradom i mjestima koja su obilježila događaje iz najčitanijeg Zagorkinog djela 'Grička vještica'...
Najava • 28.02.2017.

Krnja književnost : Marinko Koščec

Na tribini Krnja književnost u Booksi gostuje Marinko Koščec, docent na Odsjeku za romanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu i autor šest romana... Voditelj tribine Tomislav Augustinčić razgovarat će s piscem o njegovom novom romanu 'U potrazi za početkom kruga'.
Najava • 24.02.2017.

Promocija knjige 'Kultura hrvatskog antifašizma' u Puli

Promocija knjige Drage Roksandića i Vlatke Filipčić Maligec 'Kultura hrvatskog antifašizma' održat će se u petak 24. veljače u Domu antifašista u Puli. Uz autore o knjizi će govoriti Davor Mandić te, u ime izdavača, Krešimir Maligec.
Najava • 24.02.2017.

Književna večer s Draženom Katunarićem u Ližnjanu

U knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI! u petak, 24. veljače gostuje pjesnik, prozaik, prevoditelj, urednik i nakladnik, Dražen Katunarić koji ovu veljaču boravi u Ližnjanu gdje dovršava svoj novi roman.
Najava • 23.02.2017.

Predstavljanje romana Bruna Šanteka 'Dosta!'

Predstavljanje romana Bruna Šanteka 'Dosta!', koji otvara pitanje kako reagiramo na nasilje u susjedstvu kao pojedinci i kao društvo, održat će se u četvrtak 23. veljače u knjižari AMK Megastore u Zagrebu. O knjizi uz autora govore Sandra Pocrnić Mlakar i Paula Zore.
Najava • 21.02.2017.

Žena koja je pročitala po knjigu iz svake zemlje

U novom 'Cruisingu' Srđan Sandić će ugostiti Barbaru Tartaglia Roca povodom njezinog projekta 'Čitanjem oko svijeta' u kojem si je zadala zadatak da pročita po jednu knjigu iz svake zemlje svijeta – ukupno njih 196. Odakle inspiracija za taj pothvat, saznajte u MaMi (Preradovićeva 18).