Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 25.10.2017.

Predstavljanje dviju zbirki priča Tomislava Šovagovića

Predstavljanje dviju zbirki priča Tomislava Šovagovića (Ispod skala i Cesta knezova Bribirskih) održat će se 25. listopada u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjigama će govoriti Nikolina Mesić, Jakov Bilić, Anja Šovagović Despot i Tomislav Šovagović.
Najava • 27.10.2017.

9. zagrebački prevodilački susret

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca poziva sve zainteresirane na 9. zagrebački prevodilački susret koji će se održati na temu 'Znanje o književnom prevođenju - Unapređivanje traduktološkog diskursa'. Izlaganja će održati istaknuti članovi društva i gosti.
Najava • 26.10.2017.

Pjesnici u Knjižnici Vjekoslava Majera: Maroević, Manojlović, Kirin, Herceg

U četvrtak 26. listopada u Knjižnica Vjekoslava Majera u Zapruđu održat će se tribina povodom Mjeseca hrvatske knjige 'Pjesnici u Knjižnici Vjekoslava Majera' na kojoj će gostovati pjesnici: Tonko Maroević, Sonja Manojlović, Miroslav Kirin i Monika Herceg.
Najava • 25.10.2017.

Tribina Razotkrivanje : Ludwig Bauer

Tribina Razotkrivanje čiji je gost Ludwig Bauer održat će se u srijedu, 25. listopada u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu. Povod je tribini novi roman Ludwiga Bauera 'Šoferi', priča iz ranih devedesetih dvadesetog stoljeća, o vozačima ili prevoditelja u snagama Ujedinjenih naroda. Razgovor vodi urednik Seid Serdarević.
Najava • 23.10.2017.

Austrijski autori Anna Mitgutsch, Peter Henisch i Max Kübeck gostuju u Zagrebu

U Zagrebu gostuju austrijski autori Anna Mitgutsch, Peter Henisch i Max Kübeck koji će u u ponedjeljak 23. listopada u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu predstaviti svoje romane. Razgovor će voditi Svjetlan Lacko Vidulić.
Najava • 20.10.2017.

Predstavljanje knjige Marine Vujčić 'Pitanje anatomije'

Predstavljanje nove knjige Marine Vujčić 'Pitanje antomije' održat će se u petak 20. listopada u caffe baru Botaničar u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Jagna Pogačnik, Tanja Tolić, Vesna Tominac Matačić i Marina Vujčić.
Najava • 17.10.2017.

Predstavljanje knjige Mirjane Krizmanić 'Zašto guramo glavu u pijesak'

Predstavljanje nove knjige Mirjana Krizmanić 'Zašto guramo glavu u pijesak' održat će se u utorak 17. listopada u Novinarskom domu u Zagrebu. Knjigu koja govori 'O poricanju provjerenih činjenica i obmanjivanju sebe i drugih' predstavit će psihologinja Tanja Pureta, urednica Koraljka Penavin i autorica, Mirjana Krizmanić.