Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 25.05.2017.

S građanima i građankama o Zagorki i Centru za ženske studije

Razgledajući stalni postav Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke posjetitelji će uz stručno vodstvo saznati manje poznate činjenice o životu i djelovanju Marije Jurić Zagorke. Zainteresirani/e će moći čitati knjige, časopise i brošure na hrvatskom i stranim jezicima te saznati o drugim aktivnostima Centra za ženske studije.
Vijest • 23.05.2017.

Čitateljski program za djecu zatvorenika provodit će se u svim zatvorima i kaznionicama u Hrvatskoj

Nagrađeni čitateljski program za zatvorenike i njihovu djecu, kao pilot program koji povezuje djecu i roditelje koji su u zatvorima kroz aktivnosti čitanja naglas, dosad se provodio u kaznionicama u Požegi, Lepoglavi i Glini i u Zatvoru u Zagrebu, a od lipnja ove godine provodit će se u 22 kaznena tijela.
Najava • 24.05.2017.

Predstavljanje knjige Aleksandra Hemona 'Kako su nastali Ratovi zombija' u Zagrebu i Rijeci

Predstavljanje romana Aleksandra Hemona 'Kako su nastali Ratovi zombija' održat će se u Rijeci i Zagrebu, 24. i 25. svibnja 2017. godine. Promocija u Rijeci ujedno je i najava 10. riječkog sajma knjiga i festivala autora vRIsak koji će se održati od 31. svibnja do 10. lipnja, kao i riječkog izdanja Festivala europske kratke priče.
Najava • 24.05.2017.

Predstavljanje knjige Mihale Gašpar 'Mitohondrijska Eva' u Sisku

Predstavljanje knjige Mihale Gašpar 'Mitohondrijska Eva' održat će se na Željezničkom kolodvoru Sisak Caprag, 24. svibnja, s početkom u 18 sati. Knjigu će predstaviti Mihaela Gašpar, Josip Pandurić, Jasmin Novljaković, Davorka Vidović i Ljiljana Šorgić.
Najava • 23.05.2017.

Afrička bajka 2017. : Nigerija u priči i putopisu

U sklopu festivala priče Afrička bajka 2017. u utorak 23. svibnja u Knjižnici Dugave održat će se 3. Književna senzibilizacija koja će vam približiti Nigeriju kroz romane i putopise. U programu sudjeluju Prince Wayle Sonyki, Ivan Sršen, Nermina Husković i Ksenija Banović, moderatorica.
Najava • 23.05.2017.

Otkrijte Zagreb kroz oči austrijskog pisca Karla-Markusa Gaußa

Austrijski pisac Karl-Markus Gauß, jedan od najboljih poznavatelja društvenih, kulturnih i književnih prilika Srednje Europe, predstavit će svoju knjigu 'Oči Zagreba' na Zagreb Book Festivalu u utorak 23. svibnja u razgovoru s urednikom Seidom Serdarevićem. Pridružite se šetnji gradom uz razgovor s autorom, uz simultani prijevod s njemačkog.
Najava • 17.05.2017.

Tribina Sinestezije : Jasna Šamić i zbornik 'U mreži stih'

Tribina Sinestezije koja će se održati u srijedu 17. svibnja u zagrebačkoj Knjižnici Bogdana Ogrizovića, predstavit će zbornik 'U mreži stih' i književno stvaralaštvo Jasne Šamić. Voditeljica tribine je Darija Žilić.