Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 30.11.2016.

Razgovor : Književnost i zbilja, autobiografija i fikcija

Hrvatski P.E.N. centar poziva vas na razgovor 'Književnost i zbilja', autobiografija i fikcija, u srijedu 30. studenog u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Sudjeluju: Tatjana Gromača, Slobodan Šnajder i Milko Valent, a moderira Nadežda Čačinovič.
Najava • 29.11.2016.

Promocija knjige Gorana Gerovca 'Sjever je mjesto tame'

Promocija knjige Gorana Gerovca 'Sjever je mjesto tame' održat će se u utorak 29. studenog u zagrebačkom Vinyl baru. Ovaj postapokaliptični roman koji je ušao u uži izbor V.B.Z. i Tisak media nagrade za najbolji roman godine, uz autora će predstaviti Alen Galović, Branimir Pofuk, Dejan Šorak i Drago Glamuzina.
Najava • 28.11.2016.

Tribina Razotkrivanje : Srećko Horvat

Filozof i pisac Srećko Horvat gost je Frakturine tribine Razotkrivanje koja će se održati u ponedjeljak 28. studenog u Zagrebačkom kazalištu mladih. U razgovoru s urednikom Seidom Serdarevićem predstavit će svoju knjigu 'Radikalnost ljubavi'. Ulomke iz knjige čitat će Goran Bogdan.
Najava • 28.11.2016.

Paralelni svjetovi : Fenomenologija književnoga postmodernizma

Na tribini Paralelni svjetovi pod nazivom 'Fenomenologija književnoga postmodernizma', urednica Nives Tomašević i autorica Andrijana Kos-Lajtman razgovarat će o njezinoj novoj knjizi 'Poetika oblika: suvremene konceptualne i hipertekstualne proze'.
Najava • 29.11.2016.

Strip-tease Matka Vladanovića : Zajebani Lavanderman

Na tribini Strip-tease Matka Vladanovića održat će se druženje sa Zajebanim Lavandermanom. U Booksu dolaze i o Lavandermanu pričaju glavni scenarist Toni Faver Bobanović i prvi crtač Vančo Rebac. Druženje vodi Matko Vladanović.
Najava • 25.11.2016.

Predstavljanje knjige Ivane Delač 'Izgnani'

Predstavljanje knjige Ivane Delač 'Izgnani' održat će se u petak 25. studenog u zagrebačkom klubu Booksa. O romanu za mlade u kojem je glavna ljubavna priča lezbijska, a uz to je je direktno inspiriran LARP-om, govorit će autorica Ivana Delač i urednik Davorin Horak.
Najava • 24.11.2016.

Predstavljanje memoarske knjige 'Moj život' Vladimira Velebita

Predstavljanje memoarske knjige 'Moj život' Vladimira Velebita, jedne od najvažnijih figura dvadestog stoljeća, održat će se u četvrtak 24. studenog u 19 sati u Novinarskom domu u Zagrebu. O knjizi i o Vladimiru Velebitu govorit će Tvrtko Jakovina, Vesna Pusić, Boris Rašeta, Janez Stanovnik i Seid Serdarević.