Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 09.05.2023.

Edi Matić je novi predsjednik Hrvatskog društva pisaca

Edi Matić (foto: Iva Perković)

Na Izbornoj skupštini Hrvatskog društva pisaca održanoj u subotu, 6. svibnja 2023. izabrani su novi članovi Predsjedništva, Upravnog odbora i Etičkog povjerenstva HDP-a na mandat od četiri godine.

Novi predsjednik HDP-a je Edi Matić, potpredsjednica Društva je Dorta Jagić, a potpredsjednik za međunarodnu suradnju Ivan Sršen.

Izabrani su članice/članovi Upravnog odbora: Andrijana Kos Lajtman, Zoran Ferić, Dinko Telećan, Jagna Pogačnik, Igor Rajki, Tomica Šćavina, Vanda Mikšić, Zrinka Posavec i Martina Vidaić.

Etičko povjerenstvo čine članice/članovi: Milan Rakovac, Marina Šur Puhlovski, Boris Perić, Sanja Baković i Ivan Šamija.

Edi Matić

Pop : roman Matić Edi

Edi Matić rođen je 1962. u Splitu. Bavio se grafičkim dizajnom i glazbenom i video produkcijom. Jedan je od osnivača udruge za promicanje kulture i umjetnosti – Kurs. Za vrijeme rata vodio je njemačku mirovnu i humanitarnu organizaciju na području Hrvatske i BiH i bio pokretač i koproducent mjuzikla „Sarajevski krug“. Kao fotograf imao je samostalne izložbe u Beču, Grazu, Leipzigu i Splitu. Kratke priče i poezija objavljivane su mu u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Turskoj, Austriji, Njemačkoj, Makedoniji i na portalu svjetske književnosti Asymptote.

Prvi roman "Ovdje fali ženska ruka" objavljuje 2008. godine u izdanju Naklade Ljevak (kao rukopis bio je u finalu natječaja V.B.Z. za najbolji neobjavljeni roman 2007.). Roman je 2008. nominiran za nagradu Kiklop, a bio je i u užem izboru nagrade roman@tportal.hr. U izdanju Naklade Ljevak 2012. izlazi i roman "Grimalda", koji je dobio austrijsku književnu nagradu Steiermärkische Bank (u Austriji roman objavljuje izdavačka kuća Leykam, u Srbiji KR Rašić, a u Makedoniji Goten publishing). U izdanju  nakladnika Hena com 2016. objavljuje roman "Regija stranaca", a 2020. roman "Pop".

Dobitnik je nagrade KuŠIn (2023.) za najbolju kratku priču, koji organizira Gradska knjižnica Juraj Šižgorić u Šibeniku.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –