Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 18.03.2019.

Hena com predstavlja knjigu 'Dječaci' Tonija Sale
Održava se
19.03.2019. u 19h

Toni Sala: Dječaci

Dječaci Sala Toni

Izdavačka kuća Hena com organizira u utorak, 19. ožujka 2019., s početkom u 19 sati, u Vinyl bar&baru (Bogovićeva 3, Zagreb) predstavljanje knjige katalonskog autora Tonija Sale "Dječaci", objavljene u okviru projekta "Europa iznutra i izvana".


Sudjeluju:

Razgovor će konsekutivno prevoditi s katalonskog Zoran Miočinović.


„Sala je majstor meditacije, a uzbuđenje i intrige nisu nimalo umanjene, unatoč digresijskim pasažama o otuđenju zbog interneta, o umjetnosti, nasilju, tugovanju, recesiji i ljubavi. Ostaje nam samo nadati se da će ovaj izvanredni roman, već nagrađen, i ovdje dobiti pažnju koju zaslužuje.“ 
Publishers Weekly

 

Toni Sala, foto: Hena com

Toni Sala (1969., Sant Feliu de Guíxols) katalonski je autor proze i publicistike vrlo širokog opusa. Za prvo djelo "Entomologi"a (1997.) osvojio je prestižnu nagradu „Documenta“. Uslijedili su brojni romani raznorodnih tema kojima se etablirao kao jedan od najcjenjenijih suvremenih katalonskih književnika. 

Svjetska ga je javnost upoznala s romanom "Dječaci" koji je preveden na brojne jezike, a englesko izdanje donijelo mu je veliki interes anglofonog čitateljstva i kritike. Za taj je roman dobio nagradu „Premio de la Crítica de narrativa catalana“ (2014.). Dodijeljeno mu je najveće katalonsko književno priznanje, „Nacionalna nagrada za književnost“, a dobio je i nagradu „Premio Sant Joan de narrativa de literatura catalana“ (2004.) za roman "Rodalies".

Toni Sala

Dječaci

  • Prijevod: Nikola Vuletić
  • Hena com 01/2019.
  • 220 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532592382
  • Cijena 119.00 kn

Smješten u moderno vrijeme obojeno tjeskobom, alijenacijom, nasiljem i nesigurnošću, u roman 'Dječaci' Toni Sala povrh svega progovara o identitetu. Iako stilski dinamičan i brz, ovaj je roman istovremeno prepun meditacija o suvremenim pitanjima koja se dotiču španjolske ekonomske krize, društvenih mreža, pa čak i katalonske autonomije.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –