Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Europa iznutra i izvana ×

Najava • 07.02.2024.

Predstavljanje romana 'Agni' slovenskog autora Boruta Kraševca

Predstavljanje romana 'Agni' slovenskog autora Boruta Kraševca, nagrađenog uglednom Keresnikovom nagradom za književnost, održat će se u srijedu 7. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autora, o knjizi će govoriti Jagna Pogačnik, (prevoditeljica) i Hrvoje Kovač (urednik).
Najava • 28.06.2023.

Češka spisateljica Lucie Faulerová predstavlja roman 'Spašavanje smrti'

Češka spisateljica Lucie Faulerová predstavit će roman 'Spašavanje smrti' u srijedu 28. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. U promociji uz autoricu sudjeluje Suzana Kos (prevoditeljica knjige) i Hrvoje Kovač (urednik). Predstavljanje će s češkog konsekutivno prevoditi Emilio Nuić.
Razgovor • 10.05.2023.

Anja Kampmann: More je odredilo sudbine mojih predaka

More je predstavljalo mogućnost putovanja, obilaska svijeta. I tek kad sam počela raditi na knjizi, shvatila sam koliko je ta dualnost zanimljiva jer i neki od radnika s platformi onamo su odlazili loveći snove o slobodi. Zanimljivo je to, u prošlosti se na more gledalo kao na prijetnju, prostor izolacije, a danas ga vidimo kao prostor slobode...
Razgovor • 15.11.2022.

Gertraud Klemm : Ne možete odstraniti patrijarhat iz intelektualne zajednice

Za ovo je društvo možda mrtva feministkinja najbolja feministkinja. Književno tržište ne voli feministkinje, one su vrlo neugodne i glasne, žale se i pokazuju brojke nejednakosti, društvu ukazuju na ono što je pogrešno. Mrtve su feministkinje, poput Simone de Beauvoir, prisutnije u medijima, hvaljenije od kritike dok su one žive teško podnošljive.
Vijest • 29.06.2022.

Nastavlja se projekt Europa iznutra i izvana 2022.-2023.

Projekt prevođenja, produkcije, distribucije i promocije suvremenih europskih autora, 'Europa iznutra i izvana' nakladničke kuće Hena com, nastavlja se i treći put čitateljima donosi nagrađivane i vrijedne romane iz čak 15 europskih zemalja, koji se bave konstrukcijom identiteta, kako individualnog tako i kolektivnog.