Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 24.04.2019.

Hena com predstavlja novu knjigu Ksenije Kušec 'Opća opasnost'
Održava se
25.04.2019. u 18h

Ksenija Kušec: Opća opasnost

Opća opasnost Kušec Ksenija

Izdavačka kuća Hena com organizira u četvrtak, 25. travnja 2019., s početkom u 18 sati, predstavljanje nove knjige Ksenije Kušec "Opća opasnost".

Predstavljanje će se održati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Ulica Petra Preradovića 5, Zagreb). 


Sudjeluju:

Izostavimo li iz pogleda na svijet idilične prizore "za pokazivanje", one kojima smo svakodnevno zasuti na društvenim mrežama, život je, kako ga literarno preispituje Ksenija Kušec, jedna velika opća opasnost. Počinje to još u djetinjstvu, treniranjem strogoće osebujnih odgajateljica, pakosnih učitelja i nasilnički raspoložene djece u razredu i susjedstvu, a kasnije dolazi lančana reakcija socijalnih poraza, podlih bolesti, ljubavnih iskušenja i mnogih drugih lekcija opasnosti koje vrebaju na živućeg pojedinca.

Pod tom zavijajućom sirenom sve je neizvjesno: i to hoće li kućni ljubimci preživjeti, i to hoće li nam netko zaplijeniti zidove i uspomene, i to hoće li nam itko doći na proslavu rođendana, i to hoće li slučajni susret u liftu završiti preljubom ili će „idiotski sretni“ muževi i žene toj općoj opasnosti naizgled odoljeti.
 

Ksenija Kušec, arhitektica, saksofonistica, spisateljica.

Objavila je: "Priče iz Sunčeva sustava" (Profil, 2010), "Janko i stroj za vrijeme" (HDKDM, 2013), "Reci mi sve" (CeKaPe, 2013), "Sobe" (CeKaPe, 2014), "Prozirna Lili" (Evenio, 2015), "Nije moglo bolje" (Hena-com, 2016).

Ksenija Kušec

Opća opasnost

  • Hena com 03/2019.
  • 160 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532592467
  • Cijena 99.00 kn

Ksenija Kušec u knjizi kratkih priča pod naslovom 'Opća opasnost' zna kako se život pretvara u priču, i kako se vješto ignorira granica između stvarnosti i književnosti. Jednako tako zna čitatelja navesti da se razgali, rastuži, iznenadi, upozna i prepozna – bez ikakve druge opasnosti osim one da se ovim pričama rado vraća kao bliskim i odnekud poznatim životnim postajama.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –