Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 23.09.2019.

Leykam international predstavlja knjigu 'Sveti čovjek Bošković' Vladimira Stojsavljevića
Održava se
24.09.2019. u 18h

Vladimir Stojsavljević, foto: (c) MV

Sveti čovjek Bošković Stojsavljević Vladimir

Nakladnička kuća Leykam international organizira predstavljanje knjige "Sveti čovjek Bošković" Vladimira Stojsavljevića koje će se održati u utorak 24. rujna 2019. u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb).

O knjizi će govoriti:


Pročitajte razgovor s Vladimirom Stojsavljevićem.

 

Vladimir Stojsavljević u dramskoj trilogiji „Sveti čovjek Bošković“ obrađuje jedno burno razdoblje povijesti (kraj 18. stoljeća) i znanosti zapadne civilizacije. Izuzetno zanimljiva događanja daju presjek odnosa, morala i ljudskih sudbina u godinama pred ukidanje jezuita, elite Katoličke Crkve koja se toliko uzoholila da je postala smetnja i crkvi samoj.

Brojni historiografski podaci vješto su uklopljeni u dijalog i radnju, tako da čitatelji neprimjetno bivaju uvučeni u kontekst zbivanja oko Boškovića u godinama zalaska njegove briljantne karijere.

Vladimir Stojsavljević

Sveti čovjek Bošković

  • Leykam international 08/2019.
  • 128 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533400846

Vladimir Stojsavljević u dramskoj trilogiji 'Sveti čovjek Bošković' obrađuje jedno burno razdoblje povijesti (kraj 18. stoljeća) i znanosti zapadne civilizacije. Izuzetno zanimljiva događanja daju presjek odnosa, morala i ljudskih sudbina u godinama pred ukidanje jezuita, elite Katoličke Crkve koja se toliko uzoholila da je postala smetnja i crkvi samoj.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –