Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 05.06.2015.

Najbolja kratka priča FEKP-a je 'Kad su divovi hodali zemljom' Zorana Pilića

Foto: Martina Kenji

"Kad su divovi hodali zemljom" autora Zorana Pilića najbolja je kratka priča natječaja Festivala europske kratke priče i Centra za kreativno pisanje. Drugonagrađena je "Američka java" beogradskog pisca Vukašina Štrekera, dok su treću nagradu podijelili Robert Mlinarec s pričom "Mini atlas Južne Amerike, moj privatni zemljopis" i Karmela Hromin s pričom "Gledajući Ameriku".

Na natječaj za kratku priču na temu Amerike pristigle su 174 priče, a o pobjednicima je odlučivao peteročlani žiri u sastavu: Stjepan Balent (predsjednik žirija), Saša Drach, Damir Karakaš, Vladimir Arsenić i Dijana Matulić.
 

Djela koja su pristigla na natječaj mogu se podijeliti na priče koje se bave američkim snovima te na one koje se dotiču američke jave, a bave se ljudima koji su svoju sreću odlučiti potražiti u Amerikama iz ekonomskih razloga.

Prvonagrađni je autor osvojio dvotjedni boravak u baltičkoj rezidenciji za pisce i prevoditelje u Ventspilsu, Latvija; drugonagrađeni dvotjedni boravak u splitskoj rezidenciji za pisce udruge Kurs, a trećenagrađeni pohađanje ljetne škole pisanja CeKaPe-a.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –