Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 07.11.2008.

Novo, luksuzno izdanje BIBILIJE vrijedno čak 16.000 kn!
Održava se
10.11.2008.

Izdavačke kuće Mozaik knjiga i Kršćanska sadašnjost priredile su raritetno, ručno uvezano i bogato ilustrirano izdanje ‘Biblije’.

Ovo luksuzno izdanje Biblije - u koži sa zlatnim ornamentima i ručno izrađenim, baršunom podstavljenim i sa zlatnim ornamentima i pokrovom ukrašenim drvenim kovčežićem, dosad je najambiciozniji pojekt ove vrste kod nas. Tome u prilog ide i cijena od vrtoglavih 16 000 kuna (po primjerku)!

Biblija’ je opremljena s više od 300 reprodukcija ilustracija od čega ih je više od 100 ukrašeno zlatnom folijom. Riječ je o reprodukcijama ilustracija koje su nastale od 1000. do 1610. godine, u okrilju europskog rimokatoličkog svijeta, od Engleske do Rumunjske, a bile su izrađene kao ekskluzivni darovi kojima su kraljevi častili kraljeve, pa su ubrzo postale najdragocijenije blago dvorskih riznica.

Tekst ‘Biblije’ je hrvatski standardni prijevod koji se rabi u bogoslužju i u stručnim teološkim izdanjima te slovi kao najsuvremeniji prijevod Staroga i Novog zavjeta a predstavlja rad ponajboljih hrvatskih bibličara i književnika.

Biblija je tiskana u OGRANIČENOJ NAKLADI od 1. 500 numeriranih primjeraka. Svi su primjerci ručno uvezani unikati.

Za samo 1000 primjeraka ovim načinom proizvedenih knjiga bilo je potrebno godinu dana rada i to tri tiskarske radionice. Samo je proces uveza 1000 primjeraka trajao 5 mjeseci i uljučivao rad mnogih stručnjaka. Zato ne iznanađuje cijena od 16. 000 kuna po primjerku, jer ovo djelo zaista predstavlja vrijedan doprinos hrvatskoj kulturnoj baštini.

Uz knjigu kupac dobiva i vlasnički list ovjeren od javnog bilježnika sa kaligrafskim upisom imena i prezimena, numeracijskog broja i broja dokumenta!
 
Javnosti će ‘Biblija’ biti predstavljena u ponedjeljak, 10. studenoga 2008. godine u 12 sati u foajeu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, Trg maršala Tita 156.

O Bibliji će govoriti:

dr. Adalbert Rebić, direktor Kršćanske sadašnjosti,
akademik Josip Bratulić, književni povjesničar,
Vid Jakša Opačić, urednik izdanja, Mozaik knjiga.

U glazbenom programu sudjeluju: S. Cecilija Pleša, mezzosopran i Konstilija Nikolić, prof., glasovir.

Izvode Biblijske pjesme Antonina Dvoøáka.

Moderator je Anton Šuljić, prof.

Više o 'Bibliji'!
 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –