Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 14.11.2017.

Novozagrebačka tribina, gostuje - Ivica Prtenjača
Održava se
16.11.2017. u 18h

Ivica Prtenjača (foto: Iva Perković)

Na Novozagrebačkoj tribini u Knjižnici Vjekoslava Majera (Meštrovićev trg 1g, Zapruđe) u četvrtak 16. studenog u 18 sati gostuje - Ivica Prtenjača.

Povod je gostovanju njegova nova knjiga "Tiho rušenje" (V.B.Z., 2017) koja s prethodno objavljenim romanima "Dobro je, lijepo je" i "Brdo" čini trilogiju ili riječima autora, zaokruženi stvaralački ciklus.

Moderatorica tribine Maja Hrgović, predstavit će autora kao pjesnika, kolumnista, komentatora, radijskog voditelja...

Pripremite se za tribinu kroz malu komparativnu studiju Vanje Kulaš, koja će vas uvesti u prozni svijet Ivice Prtenjače - "Tiho rušenje" Ivice Prtenjače sjetna je proza za dobrovoljnu, okrepljujuću osamu, proza koja nas vraća prirodnosti i uči pravim vrijednostima, okreće zajedništvu, podsjeća na važnost empatije i promiče rad kao put iscjeljenja. Svog će čitatelja ova knjiga nasmijavati, ali potiho, maziti i liječiti, a činit će to domišljato i nenametljivo, daleko od buke svijeta, za koji nas bez puno truda uspijeva uvjeriti da, unatoč svemu, i nije posve loše mjesto. Priča je to o nenadoknadivim gubicima, ali još više o drugim prilikama i novim počecima; priča starinskog štiha i neodoljive nevinosti, filozofična u svojoj ljudskosti i jednostavnosti.  

Ulaz slobodan!

Ivica Prtenjača

Tiho rušenje

  • V.B.Z. 06/2017.
  • 152 str., meki uvez
  • ISBN 9789533049403
  • Cijena 79.00 kn

U 'Tihom rušenju' Ivica Prtenjača ponovo se uspinje na 'brdo', ali ovaj put ono se nalazi u jednom oronulom zagrebačkom stanu. Glavni junak, soboslikar s diplomom profesora književnosti, sa svojim pomoćnikom treba učiniti ono što i inače radi – oljuštiti sve sa zidova i ponovo ofarbati. Čini se jedostavno, ali, čovjek koji ih je angažirao, i njegova životna priča, promijenit će živote svih likova u romanu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –