Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 28.06.2015.

Predstavljanje knjige 'Ljudsko odnošenje' Hotimira Burgera
Održava se
30.06.2015. u 19:30h

Hotimir Burger: Ljudsko odnošenjePredstavljanje knjige "Ljudsko odnošenje : Studije o relacijskoj antropologiji" Hotimira Burgera održat će se u utorak, 30. lipnja 2015., s početkom u 19,30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb).

Knjigu će predstaviti akademik Milivoj Solar i prof. dr. Rade Kalanj.
 

**

Osnovna tematika knjige "Ljudsko odnošenje" upire na tezu da je čovjekova fundamentalna odlika da stvara odnose, a ta se sposobnost ili kompetencija bazira na iskustvu odnosa kao odnosa. Sve ove rasprave nalaze zajednički horizont i stanovitu poantu u studiji o filozofskoj antropologiji kao prvoj filozofiji.

Intencija je autora bila da temeljnu zamisao o ljudskom iskustvu odnosa kao odnosa tekstualno utemelji a potom oprimjeri na temama i fenomenima kojima se bave u knjizi okupljene studije.

Hotimir Burger

Ljudsko odnošenje : Studije o relacijskoj antropologiji

  • Nakladni zavod Globus 11/2014.
  • 283 str., meki uvez
  • ISBN 9789531672733
  • Cijena 150.00 kn

Osnovna tematika knjige "Ljudsko odnošenje" Hotimira Burgera upire na tezu da je čovjekova fundamentalna odlika da stvara odnose, a ta se sposobnost ili kompetencija bazira na iskustvu odnosa kao odnosa. Intencija je autora bila da temeljnu zamisao o ljudskom iskustvu odnosa kao odnosa tekstualno utemelji a potom oprimjeri na različitim temama i fenomenima.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –