Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 15.04.2024.

Promocija knjige Korane Svilar 'Soba za djevojčice'
Održava se
18.04.2024. u 19h

Promocija nove knjige spisateljice Korane (ex. Serdarević) Svilar "Soba za djevojčice" održat će se u četvrtak 18. travnja u 19 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Uz autoricu, o knjizi će govoriti Frakturin glavni urednik Seid Serdarević

O knjizi:

Ugledna gimnazijska profesorica njemačkog jezika Nikolina Motika primila je svoju bivšu učenicu Evu Lanč na stan. Uskoro će nova godina, a njezin poklon bit će beba.

Život joj se preokrenuo i, umjesto da studira, sada je ovdje s razrednicom, koja ju je jedina razumjela, koja je štiti. Nikolina nije kao mama – uz nju će sve biti dobro, sve će se ispraviti kao i njezine jedinice s kraja godine. No što ta profa ima od toga, zašto pomaže njoj, koja je sve zasrala, koja je odlučila roditi u inat svojoj mami i cijelom svijetu?

"Soba za djevojčice" roman je o današnjim djevojkama i ženama, o svijetu u kojem se sve sazna, a u kojem nitko nema empatiju. Korana Svilar, i sama gimnazijska profesorica, pokazuje lice i naličje današnje generacije mladih, njihovu hrabrost i strahove iza pametnih telefona. 

Korana Svilar

Soba za djevojčice

  • Fraktura 04/2024.
  • 144 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533587233

'Soba za djevojčice' roman je o današnjim djevojkama i ženama, o svijetu u kojem se sve sazna, a u kojem nitko nema empatiju. Ovo je roman o manipulacijama na koje smo spremni da bismo došli do svoga cilja, o mladima koji odrastaju u suvremenom nesigurnom svijetu te suočavanju s težinom vlastitih odluka kakve god one bile. Korana Svilar napisala je roman o hrabroj djevojci i profesorici koja je spremna učiniti ama baš sve za svoje učenice.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –