Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 18.06.2007.

PROMOCIJA : Središte na rubu
Održava se
19.06.2007.

Promocija knjige eseja «Središte na rubu» (Fraktura, 2007), književnog kritičara, esejista, žurnalista i prevoditelja Branimira Donata, održati će se u utorak 19. lipnja 2007. godine u 19 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

O knjizi će govoriti:
Branimir Donat
Velimir Visković
Seid Serdarević

«Središte na rubu», knjiga sabranih književnih istraživanja najvećega i najmarljivijega istraživača hrvatske književne baštine, Branimira Donata, donosi niz novih eseja u kojima Donat baca novo svjetlo na male, često zaboravljene autore. U ovoj svojoj, 25 knjizi po redu, Branimir Donat kao i uvijek krči neprohodne puteve, ulazi u prašinu arhiva, časopisa, antikvarijata i pronalazi vrijedne, katkad i bizarne, ali uvijek zanimljive štiklece iz hrvatske književnosti. Donat marom i entuzijazmom Indiane Jonesa razgrće velove tajni i zaborava s knjiga i ljudi koji bi bez njegova rada ostali nezamijećeni.

«Središte na rubu» knjiga je koja na najbolji način pokazuje svu Donatovu erudiciju i koja otkriva kako se na marginama često nalaze intrigantniji podaci negoli u središtu zbivanja i kako slika jedne književnosti ili nekih njezinih razdoblja postaje cjelovita tek kada se i posljednji puzzle, pa makar i najmanji, stavi na svoje mjesto.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –