Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.06.2018.

Promocija zbirke priča Jelene Zlatar Gamberožić 'Strani gradovi'
Održava se
12.06.2018. u 19h

Promocija nove zbirke priča Jelene Zlatar Gamberožić "Strani gradovi" (CeKaPe, 2018) održat će se u utorak, 12. lipnja u 19 sati u zagrebačkom Botaničaru (Trg Marka Marulića 6).

O knjizi će uz autoricu, govoriti Sanja Vučković i Miroslav Mićanović.

Pripovjedač i čitatelj se nalaze na trusnom tlu, u pričama o nesigurnosti, o bolnicama, o brakovima i odnosima koje se sastoje od uhodanih rasporeda, protokola i očekivanja. Naravno, riječ je o dolasku na svijet, svijet koji tek treba upoznati, svijet u kojem su na pozornici očevi i majke, rođena djeca, postraumatski obiteljski okoliš koji se nazire u rasterima običaja, rituala, naredbi i ispitivanja. Nerijetko se zbog toga ono što bi trebalo biti autentično i prisno, rastače, nestaje i gubi. (Miroslav Mićanović, urednik)

Jelena Zlatar

Strani gradovi

  • Centar za kreativno pisanje 06/2018.
  • 160 str., meki uvez
  • ISBN 9789538019142
  • Cijena 110.00 kn

Knjiga priča Jelene Zlatar Gamberožić 'Strani gradovi' govori o stranosti, o drugosti – ali daleko više o nesporazumu u kojem se zatječu njezini likovi, protagonisti, oni koji su zahvaćeni događajima izvan kontrole, izvan njihova odlučivanja… U pričama o nesigurnosti, o bolnicama, o brakovima i odnosima koje se sastoje od uhodanih rasporeda, protokola i očekivanja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –