Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.06.2015.

Rumunjski pisac i scenarist Răzvan Rădulescu u Rijeci
Održava se
16.06.2015. u 19h

Na riječkom sajamu knjiga i festivalu autora Vrisak u utorak 16. lipnja gostuje rumunjski pisac i scenarist Răzvan Rădulescu koji će predstaviti svoj novi roman "Teodozije Mali" (V.B.Z., 2015).

Program počinje u 19 sati u Book caffeu Dnevni boravak (Ciottina ulica 12a) a uz autora će sudjelovati Marko Pogačar, Ana Brnardić Oproiu i Adrian Oproiu.

Život i djelo Ilije Cazanea Rădulescu Răzvan

Rӑzvan Rӑdulescu (Bukurešt, 1969.) diplomirao je filologiju na Filozofskome fakultetu i opernu režiju na Glazbenoj akademiji u Bukureštu. Jedan je od najuspješnijih rumunjskih scenarista, predstavnik tzv. postrevolucionarne rumunjske kinematografije čiji su naslovi obilježili međunarodnu filmsku scenu posljednjih desetak godina poput Smrt gospodina Lazarescua; 4 mjeseca, 3 tjedna i 2 dana te pobjednika Berlinalea iz 2013., Pozicija djeteta.

Rădulescu je književni debi ostvario kao jedan od autora u antologiji "Obiteljski portret" (1995.). Za "Život i djelo Ilije Cazanea" iz 1997. godine dobio je nagradu Društva rumunjskih pisaca za najbolji debitantski roman. "Teodozije Mali", drugi Rӑdalescuov roman, dobitnik je nagrade Europske Unije za književnost.

Răzvan Rădulescu

Teodozije Mali

  • Prijevod: Adrian Oproiu, Ana Brnardić
  • V.B.Z. 06/2015.
  • 424 str., meki uvez
  • ISBN 9789533047331
  • Cijena 149.00 kn

Smješten u bajkovit, iz vremenskoga i prostornog kontinuuma izmješten svijet koji geografiju današnje Rumunjske miješa s fantastičnim zemljopisom neobičnih kraljevstava – 'Teodozije Mali' predstavlja groteskom i apsurdom te finim humorom iscrtanu parabolu političkog života suvremene države: grubu borbu za moć vođenu preko leđa tihe većine.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –