Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Promo • Piše: PROMO • 17.06.2021.

Slikovnice.hr - web platforma koja spaja kupce i prodavatelje slikovnica i knjiga za mlade

Slikovnice.hr

Abeceda nevoljenih Šesto Silvija

Web stranica Slikovnice.hr prva je jedinstvena platforma namijenjena svim izdavačima slikovnica i knjiga za mlade i krajnjim korisnicima. Prva verzija platforme razvijena je uz potporu dobivenu u okviru natječaja Poduzetništvo u kulturi i kreativnim industrijama.

Platforma je namijenjena nakladnicima koji žele na najprimjerenijoj adresi za pretraživanje ponuditi svoje naslove kategorizirane po nizu predefiniranih kriterija i kupcima koji putem složenih filtera mogu brzo pronaći jasno kategorizirane slikovnice i knjige za mlade. Platforma je prilagođena i za nakladnike koji imaju veći broj izdanja i za one s tek nekoliko naslova koje žele predstaviti na mreži.

Osnovna namjera platforme nije prodaja slikovnica i knjiga za mlade već spajanje kupaca i prodavatelja. Svoje knjige na platformi mogu predstaviti i mali ili samostalni nakladnici koji možda i nemaju vlastitu mrežnu trgovinu jer je sustav prilagođen i za kupovinu u mrežnim trgovinama nakladnika i za slučajeve u kojima nakladnik prodaju obavlja putem jednostavne komunikacije e-mailom.

Onim klijentima, nakladnicima ili privatnim osobama koji su objavili svoja izdanja, a nemaju vlastitu mrežnu trgovinu, omogućava se da preko ove platforme uspostave kontakt sa zainteresiranim kupcima i prodaju svoje slikovnice. Drugima, koji imaju svoja prodajna mjesta, pojedina kataloška jedinica funkcionirat će kao izravna poveznica s njihovom mrežnom trgovinom.
 

To mi ne ide u glavu Piątkowska Renata


Platforma klijentima (nakladnicima), između ostalog, nudi:

  1. Stvaranje korisničkog profila
  2. Umetanje vlastitih unosa u skupni katalog
  3. Jednostavno strukturiranje unosa prema prilagođenim templatima
  4. Jasno kategoriziranje unešenih izdanja prema predefiniranim kategorijama i ključnim riječima
  5. Povezivanje pojedine kataloške jedinice s vlastitom web-trgovinom
  6. Povezivanje pojedine kataloške jedinice s drugim online sadržajima (recenzijama na webu, online video-prilozima, FB stranicama itd.)
  7. Ubacivanje u katalog samo vlastitih izdanja ili izdanja za koja korisnik ima ovlaštenje nakladnika
  8. ...


Klijent (nakladnik) nakon otvaranja klijentskog korisničkog računa dobiva pristup upravljačkoj ploči preko koje može unijeti sliku naslovnice knjige, upisati u formi objave tekst o knjizi, popuniti formular s osnovnim podatcima (autor, ilustrator, prevoditelj, godina izdanja, cijena… itd.), pridružiti objavi odgovarajuće kategorije (ključne riječi) za pretragu i postaviti poveznice na druge online sadržaje: svoju web trgovinu, FB-stranicu, video na youtubeu, recenzije i prikaze u online časopisima itd.

Klijent ima mogućnost da u obliku galerije u post uključi i nekoliko stranica knjige kao uzorak. Korisničko sučelje upravljačke ploče je prilagođeno korisniku i samorazumljivo i ne zahtijeva posebna znanja za korištenje.

Abeceda Vujasić Ana, Zidar-Bogadi Nada

Krajnjem korisniku platforma omogućuje pronalaženje velikog broja slikovnica raznih nakladnika na jednom mjestu te njihovo filtriranje po različitim kriterijima (autor, tema, ključna riječ, dob djeteta, itd.). Za točnost informacija o artiklima ponuđenima na stranici odgovara isključivo klijent koji postavlja naslov u katalog. Platforma slikovnice.hr u trenutnoj verziji ne preuzima komunikaciju s krajnjim korisnicima, ne prikuplja njihove podatke niti obavlja ikakve financijske transakcije s njima.

Nahoče iz Wammerswalda Boonen Stefan

U prvoj fazi kreiranje klijentskog korisničkog računa i korištenje platforme je besplatno uz ograničen broj naslova koje pojedini klijent može postaviti. Nakon tri mjeseca probnog rada platforma slikovnice.hr ponudit će naplatne modele mjesečne ili godišnje pretplate za pakete vezane uz broj naslova koje klijent želi preko platforme predstaviti. Platforma će se financirati od pretplate klijenata i naknade za posebno pozicioniranje pojedinih naslova.

Platforma slikovnice.hr u stalnom je razvoju i smjera k tome da postane ne samo virtualni katalog slikovnica i knjiga za mlade već i potpuni portal namijenjen književnosti za djecu i mlade. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –