Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stefan Boonen

Nahoče iz Wammerswalda

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Prijevod: Svetlana Grubić Samaržija
  • Ilustracije: Tom Schoonooghe
  • 04/2021.
  • 165 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533630199
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jednog dana na obali, kod zavoja velike rijeke, nasukalo se nahoče. Sa sobom je imala samo crveni kofer. Ime je putem izgubila pa su je seljani nazvali Lutalica. Na obali rijeke izgradila je sklonište nalik kolibi i tamo se smjestila. Uživala je u svojoj mreži za ležanje i visokom tornju od automobilskih guma. Stanovnici Wammerswalda zaključili su kako dijete ne smije živjeti samo, a gradonačelnik je objavio: svi koji žele primiti Lutalicu pod svoj krov, mogu se prijaviti. Ali tko će je uzeti? Majstor za sve, Veliki Jos? Najbolji Wammerswaldski liječnik, dr. Hendrik? Pekar s jedanaest sinova? A što ako djevojčica ne bude htjela živjeti ni s jednom obitelji?

"Nahoče iz Wammerswalda" dirljiva je, zabavna i napeta priča.

Stefan Boonen svestran je pisac. Piše za sve između četiri i jedanaest godina; objavljuje slikovnice, knjige za djecu i mlade i edukativne knjige. Njegovi su naslovi često prevođeni na druge jezike, nagrađivani ili prilagođeni za televiziju i film. Stefan je također aktivan u kazališnoj produkciji te surađuje na raznim književnim projektima. Osim toga, često čita za slušatelje u knjižnicama i školama.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –