Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.11.2016.

Tribina Razotkrivanje : Srećko Horvat
Održava se
28.11.2016. u 19h

Srećko Horvat (foto: Petar Marković)

Filozof i pisac Srećko Horvat gost je Frakturine tribine Razotkrivanje koja će se održati u ponedjeljak 28. studenog u 19 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih (Teslina 7). U razgovoru s urednikom Seidom Serdarevićem predstavit će svoju knjigu "Radikalnost ljubavi" (Fraktura, 2016).

Ulomke iz knjige čitat će Goran Bogdan.

Što bi se dogodilo da, bez straha od mogućih odgovora, glavnim revolucionarima 20. stoljeća – od Lenjina do Che Guevare – možemo postaviti naizgled naivna pitanja o ljubavi? I kakva je situacija danas, kad smo u svjetlu novih tehnologija suočeni s hiperinflacijom seksa? Ima li za ljubav mjesta na Trgu Tahrir ili u pokretu Occupy? Ovo su samo neka od pitanja na koja filozof Srećko Horvat traži odgovore u svojem najnovijem eseju "Radikalnost ljubavi."  

Zašto ljubav? Zato što su u aktualnoj „selfie“ epidemiji ljudi izgubili sposobnost da vide drugu osobu, da se povežu s drugim bićem i na kraju krajeva da uspostave vezu sa samim sobom kroz drugu osobu. Zašto knjiga o ljubavi? Zato što nije seks ono što nam danas nedostaje, nego ljubav. - Srečko Kovač

O autoru:

Totalitarizam danas Horvat Srećko

Srećko Horvat filozof je i pisac među čijim se posljednjim knjigama izdvaja What Does Europe Want? (Columbia University Press, 2014.), u suautorstvu sa Slavojem Žižekom. Objavio je desetak knjiga prevedenih na više od petnaest jezika. Zajedno s Igorom Štiksom objavio je Pravo na pobunu (Fraktura, 2010.) i Dobrodošli u pustinju postsocijalizma (Fraktura, 2015.). Među njegovim ranijim djelima ističu se Diskurs terorizma, Protiv političke korektnosti i Totalitarizam danas. Jedan je od osnivača pokreta DiEM25, zajedno s bivšim grčkim ministrom financija Yanisom Varoufakisom. Redovito objavljuje u vodećim svjetskim novinama kao što su The Guardian, Al Jazeera i New York Times.

Radikalnost ljubavi (The Radicality of Love) prvotno je objavljena kod britanskog izdavača Polity Press, 2015. godine.

Srećko Horvat

Radikalnost ljubavi

  • Prijevod: Dragana Budanko
  • Fraktura 11/2016.
  • 128 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532668049
  • Cijena 99.00 kn

Što bi se dogodilo da, bez straha od mogućih odgovora, glavnim revolucionarima 20. stoljeća – od Lenjina do Che Guevare – možemo postaviti naizgled naivna pitanja o ljubavi? I kakva je situacija danas, kad smo u svjetlu novih tehnologija suočeni s hiperinflacijom seksa? Ovo su samo neka od pitanja na koja filozof Srećko Horvat traži odgovore u svojem najnovijem eseju "Radikalnost ljubavi".

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –