Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 30.05.2018.

Zatvaranje Festivala europske kratke priče + G • točka
Održava se
01.06.2018. u 20h

Festival europske kratke priče (FEKP) zatvara se u petak 1. lipnja u zagrebačkom klubu Boogie (Margaretska 1) u posebnom izdanju G-točke na kojoj će nastupiti Carlos Fonseca iz Kostarike, jedan od najznačajnijih autora nove južnoameričke književnosti, talijanski autor Flavio Soriga, najmlađi predstavnik sardinskog književnog vala, i Mirela Priselac Remi, tekstopisateljica i kompozitorica.

Moderiraju: Ivan Jozić i Vladimir Šagadin

Nakon G-točke slijedi program "6 za put: pokretne slike i granice" – projekcija šest kratkih filmova na temu nasljeđa temeljenih na šest tekstova i šest svjetova – od Kanade, Trinidada i Tobaga, Južnoafričke Republike, Bangladeša, Velike Britanije i Hrvatske. U projektu koji je omogućio British Council u partnerstvu s Writers’ Centre Norwich i International Literature Showcase, 17. izdanje FEKP-a predstavlja šest književnih festivala, šest pisaca, šest filmaša i šest pjesama koji pomiču slike i granice. 

Za kraj, ples... u Boogie-u vas očekuje VoyaGio bend koji je nakon nekoliko kratkih izleta krenuo na novo glazbeno putovanje i sa sobom u koferu ponio samo ono najbolje i najpotrebnije; soul, blues, jazz, swing... A u posebni odjeljak spakirali su ostavštinu "visoke svećenice soula" - Nine Simone. Izvode: Ivana Giova Radan - vokal, Josip Tocilj - klavijature, Davor Doležal - gitara, Mladen Munivrana - bas, Frano Putica - bubanj.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –