Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Davor Rostuhar

National Geographic : Hrvatska iz zraka

  • Nakladnik: Klub za ekspedicionizam i kulturu
  • 12/2014.
  • 400 str., meki uvez
  • ISBN 9789539943446
  • Cijena: 33.05 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Fotomonografija "National Geographic – Hrvatska iz zraka" prva je hrvatska fotomonografija potpisana najprestižnijim svjetskim brandom u fotografiji "National Geographic".

Raskošno izdanje sadržava dvije stotine fotografija formata 48×32 cm. Fotografije su rezultat sedmogodišnjeg istraživanja Hrvatske iz zračne perspektive te prikazuju poznate hrvatske prirodne i kulturne atrakcije na dosad neviđen način, ali otkrivaju i neke posve nove vrijednosti.

Raspored fotografija u knjizi pomno je koncipiran tako da prikaže i naglasi čudesnu raznolikost i bogatstvo Hrvatske. Svaku fotografiju prati tekst o geografskim, povijesnim, razvojnim i kulturnim značajkama Hrvatske – a svi zajedno slikaju osebujan portret Hrvatske i smještaju je u širi prostorni i vremenski kontekst.

Divot-knjigu krase i tekstovi Davora Rostuhara, autora fotografija i voditelja projekta; Hrvoja Prćića, glavnog urednika National Geographic Hrvatska, te Ive Josipovića, predsjednika RH.

 

Davor Rostuhar, rođen je u Zagrebu 1982. godine. Od 2001. godine samostalni je pisac i fotograf, a od 2008. godine uživa status samostalnog umjetnika pri HZSU. Radio je kao novinar i fotograf za brojne časopise, poput National Geographic Hrvatska, Meridijani i Geo, a od 2013. godine fokusirao se na vlastite višegodišnje projekte koje izvodi unutar Kluba za ekspedicionizam i kulturu, čiji je suosnivač i predsjednik.

Do sad je proputovao 117 zemalja svijeta i vodio preko 20 ekspedicija u neke od najzabačenijih predjela našeg planeta. Objavio je osam knjiga: "Samo nek se kreće" (2003.), "Na putu u skrivenu dolinu" (2006.), "Džungla" (2009.), "Degustacija slobode" (2012.), "NationalGeographic: Hrvatska iz zraka" (2014.), "U zemlji zmaja" (2015.), "Polarni san" (2018.) i "Ljubav oko svijeta" (2021.) od kojih su četiri prevedene na engleski ("The Journey’s Magic", 2012., "National Geographic: Croatia from above", 2014., "Polar dream", 2018., "Love Around the World", 2021.) i dva dokumentarna filma: "Polarni san", 2018. i "Ljubav oko svijeta", 2021.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –