Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andrzej Wajda

Film i ostatak svijeta : Autobiografija

  • Nakladnik: Srednja Europa
  • Prijevod: Josip Novljaković
  • 04/2015.
  • 364 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537963286
  • Cijena: 22.30 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Autobiografski zapisi glasovitoga filmskog redatelja Andrzeja Wajde ne prikazuju samo njegov životni put od naivnog dječaka u predvečerje Drugoga svjetskog rata do mudrog starca, nego i daju sliku kinematografije u teškim uvjetima realnog socijalizma, napose u doba ratnog stanja u Poljskoj u osamdesetima.

Osim na filmu, Wajda je dugo radio i u kazalištu, a kao mladić studirao je slikarstvo te je cijelog života radio crteže. U ovoj knjizi progovara o nizu svojih suradnika i prijatelja umjetnika, pa čitatelj može saznati mnogo o poljskoj i europskoj kulturnoj sceni druge polovice dvadesetog i početka našeg stoljeća.


***

Andrzej Wajda (1926), poljski filmski redatelj, autor niza filmova i dobitnik brojnih međunarodnih filmskih nagrada, među ostalima i Oscara za životno djelo.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –