Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Thich Nhat Hanh

Posao : Kako pronaći smisao i radost u svakodnevnim obavezama

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Aleksandra Barlović
  • 07/2015.
  • 100 str., meki uvez
  • ISBN 9789532573220
  • Cijena: 69.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Posao je praktični priručnik za one koji žele zadržati zdrav razum i smirenost na poslu. Volim ljepotu jednostavnosti njegovog učenja i jasnoću koju donosi mojem umu.“

BJ Gallagher, koautor knjige "Being Buddha at Work"Thich Nhat Hanh,
jedan od najpoznatijih duhovnih učitelja na svijetu, u knjizi "Posao : Kako pronaći smisao i radost u svakodnevnim obavezama" poučava kako drevne budističke prakse prilagoditi modernom poslovnom životu. Disanje, meditacija, pozorno slušanje, suosjećanje i još mnogo toga mogu biti od velike pomoći u svakodnevnom radu i komunikaciji s kolegama i obitelji. Primjenjujući autorove mudre savjete rad bi trebao postati učinkovitiji, donositi više dobra sebi i okolini, uz doživljavanje manje stresa i više uživanja u svome poslu.


"Način na koji živimo svoj život i zarađujemo za njega presudno je važan za našu radost i sreću. Gotovo pola života provedemo na poslu, ali kako zapravo provodimo to vrijeme? Posao koji obavljamo odraz je našeg čitavog bića, on može biti sjajno sredstvo za izražavanje naših najdubljih težnja, izvor duhovne hrane, mira, radosti, preobrazbe i iscjeljenja. S druge strane, posao koji obavljamo i način na koji ga obavljamo može prouzročiti i mnogo patnje. Ono što činimo sa svojim životom te jesmo li svjesni ili nismo određuje koliko ćemo mira i radosti stvoriti. Ako svjesno pristupamo svakom trenutku, ako prakticiramo svjesnost u svemu što činimo, naš nam posao može pomoći ostvariti naš ideal življenja u skladu s drugima i njegovanja razumijevanja te suosjećanja."***

Thich Nhat Hanh je vijetnamski učitelj i budistički redovnik, pjesnik, učenjak i mirovni aktivist kojeg je Martin Luther King nominirao za Nobelovu nagradu za mir. Autor je brojnih uspješnih knjiga poput bestselera "Mir je svaki korak" i "Umijeće komuniciranja".

Rodom iz Vijetnama, Thich Nhat Hanh, najpoznatiji učitelj zena, pjesnik i mirotvorac, autor je knjiga "Biti mir", "Umijeće komuniciranja", "Posao" i mnogih drugih. Danas živi u maloj zajednici u sjeverozapadnoj Francuskoj, gdje nastavlja pisati, poučavati, bavi se vrtlarstvom i pomaže izbjeglicama diljem svijeta.

Redovito putuje Sjevernom Amerikom i Europom kako bi naučavao i vodio duhovne seminare, koji su posvećeni "umijeću usredotočenog života". Posljednjih je godina vodio posebne seminare za američke ratne veterane iz vijetnamskog rata, psihoterapeute i druge stručnjake, umjetnike, aktiviste u zaštiti okoliša i djecu.

Thich Nhat Hanh bio je i predsjednik Vijentamskog budističkog mirovnog izaslanstva na Pariškim mirovnim govorima, a Martin Luther King ml. nominirao ga je za Nobelovu nagradu za mir 1967. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –