Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Simeon Marinković Slavica Marković

Moj svijet

  • Nakladnik: Element
  • 11/2015.
  • 48 str., meki uvez
  • ISBN 9789531970242
  • Cijena: 29.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Radna slikovnica za predškolce kako bi se što bolje pripremili za ulazak u školske klupe. Raznovrsni sadržaj i zadatci omogućit će djetetu da o sebi i svijetu koji ga okružuje nauči puno novih stvari. 

Gotovo kao mali udžbenik, slikovnica kreće od svega što je djetetu blisko, kao što su igračke, prijatelji, obitelj i dom. Zatim se djetetov horizont postepeno širi rješavanjem problema vezanih uz djetetovu okolinu. Dijete priča o putu od kuće do vrtića, rješava zadatke vezane uz promet, a zatim promatra svoj kraj, uči razliku između žive i nežive prirode te kako treba očuvati prirodu.

Osim o voću, povrću, domaćim i divljim životinjama, dijete će naučiti koja su osnovna svojstva vode i zraka te zašto je važna Sunčeva toplina. Izvodeći eksperimente kao pravi mali znanstvenici, saznat će da postoji elektricitet i magneti te kako se tko kreće i zašto se pokreće. A pričat će i o tome što se događa kad slavi rođendan i kako se treba ponašati kad dođu gosti ili na izletu. Proći će kroz sva 4 godišnja doba, naučit će ponešto o biljkama i kukcima, gdje žive životinje te koje su ptice selice, a koje stanarice.

Pričat će i o tome što znači brinuti se o svom zdravlju, kao i o zdravoj prehrani, te o svojim željama i o tome što će biti kad odraste. A da bi sve to bilo još zabavnije, u sredini slikovnice nalaze se naljepnice koje dijete treba zalijepiti na odgovarajuća mjesta u slikovnici, prema danim uputama. 


Za roditelje i odgajatelje ova je slikovnica lijepa prilika za druženje s djecom u igri i učenju te izvrsna pomoć u pripremi za polazak u školu. Slikovnica je namijenjena djeci u dobi od 5 do 7 godina, a posebno se preporučuje onim predškolcima koji mogu i žele više. Poslužiti će i prvašićima kao dodatno i zabavno utvrđivanje naučenog gradiva.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –