Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vjekoslava Huljić

Moji misle da ja lažem

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 12/2016.
  • 183 str., meki uvez
  • ISBN 9789531420679
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman "Moji misle da ja lažem", autorice Vjekoslave Huljić priča je o djevojčici koja teško podnosi posljedice razvoda roditelja. No, kad njezina psihijatrica ocu preporuči da zajedno odu na ljetovanje djevojčičin život pretvorit će se u pravu avanturu.

Dolaskom na otok prepun novih ljudi i poznanstava usmjerit će njezin život u potpuno neočekivanom smjeru.

Vjekoslava Huljić rođena je 1963. u Tomislavgradu, a odrasla u Splitu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, te Pravni fakultet. Autorica je osam knjiga za djecu: knjige bajki i priča "Čampro" (2000.) i "Lonac za čarolije" (2007.), te romana za djecu "Maksove šumotvorine" (2002.), "Oči u oči s nebom" (2003.), "Moj tata je lud za mnom" (2011.), "Moja baka ima dečka" (2013.), "Moja sestra je mrak" (2015.) i "Moji misle da ja lažem" (2016).

Objavila je i zbirku pjesama "Jutrooki" (1986.) te roman za odrasle "Gen anđela" (2011.). Bajka o divu Čampro izvođena je 1996. g. u splitskom Gradskom kazalištu lutaka, a njezine priče za djecu ekranizirala je Hrvatska televizija 1994. godine.

Još kao dijete postala je dvostruka dobitnica prve nagrade časopisa Dječja iskra, koji joj je dodijelio Zlatno pero za najboljeg mladog književnika, te prve i druge nagrade Modre laste. Bajke i pjesme uvrštene su u mnoge čitanke i školsku lektiru.

Uz Miru Gavrana i Tončija Huljića suautorica je mjuzikla "Pacijenti".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –