Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mladen Kopjar

Sjena brončanog štakora

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 08/2018.
  • 176 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533551999
  • Cijena: 79.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Mlinarevo je idilično i slatko mjestašce, ali ne i noću. Nataša je hrabra djevojka s trinaest pjegica i jednim ožiljkom na licu. U pepelu seoskih legendi skrivaju se mnoge tajne.
 
Roman "Sjena brončanog štakora" započinje duhovitim razgovorom između četrnaestogodišnjih protagonista upućujući na uobičajene tinejdžerske motive (ljubav, roditeljsko nerazumijevanje, socijalni problemi…), ali ubrzo Mladen Kopjar sa svakodnevnih svevremenskih i onih aktualnih problema današnjih mladih skreće u sferu okultnoga i mističnoga, brišući granicu između zbilje i iluzije, što je trenutačno među mladom čitateljskom publikom vrlo popularno.

Kako su polazište legende zagorskoga kraja, djelo zadobiva ugođaj zavičajne autentičnosti čemu pridonosi i lokalni govor u dijalozima.
 
Dubravka Težak

Mladen Kopjar rođen je 1975. u Zagrebu, gdje je završio studij prava i bibliotekarstva. Radio je u obje struke i pisao za dnevne novine, a danas je samostalni umjetnik. Objavljuje dramske i prozne tekstove za djecu i odrasle, te prevodi s engleskoga jezika. Na Hrvatskom radiju emitirano mu je niz drama i priča. Piše i za televiziju. Prema bajci "Izvor", Škola lutkarstva Sarajevo i Sarajevski ratni teatar izveli su istoimenu predstavu. Kratku prozu objavljivao je u listovima Književnost i dijete, Modra lasta, Plima, Prvi izbor, Radost, Smib, Ubiq, Vijenac i Zarez. Više priča uvršteno mu je u čitanke za osnovnu školu.

Napisao je devet knjiga za djecu i mlade: "Trenutak s Tanjom" (2004.), "Čokoladne godine" (2006.), "Šifra kineske kornjače" (2008.), "Žganci od vanilije" (2009.), "Ljubav, padobranci i izvanzemaljci" (2009., nagrada Ivana Brlić-Mažuranić za pripovijetke i kratke priče), "Autobus za Mjesec" (2009.), "Zvjezdanin prah" (2012.), "Poštanski Marko" (2014.) i "Suze za pingvine" (2014.). Za najmlađe čitatelje napisao je slikovnice "Dinosaur Cvjetko" (2010.) i "Plamenko u lovu na mamuta" (2011.). Živi i radi u Varaždinu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –