Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mladen Kopjar

Petrin PIN

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Ilustracije: Petra Brnardić
  • 12/2022.
  • 136 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533556352
  • Cijena: 13.90 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Petrin PIN" zbirka je priča i pripovijetki za tinejdžere, generaciju koja je odrasla s digitalnom tehnologijom, a katkad i posve zarasla u nju. U naslovnoj je priči PIN šifra koju mora odgonetnuti dječak Jan ne bi li osvojio srce vršnjakinje Petre, suzdržane amaterske fotografkinje. I u drugim Kopjarovim pričama, gusto protkanim humorom, ljubav se često pojavljuje kao okosnica fabule. Pritom kraj ne mora uvijek biti sretan, već je ovisan o hormonalnim plimnim strujama mladih junaka. Njihovi životi uronjeni su u društvene mreže i isprepleteni komunikacijskim aplikacijama, no osjećaji im, dakako, nisu nimalo virtualni. I premda su mladalačke euforije i razočaranja prebačeni na zaslone mobitela, oni istinski ispiti zrelosti i dalje se mogu položiti samo plesanjem bečkog valcera uz kloparanje čeličnih željezničkih kotača.

Mladen Kopjar rođen je 1975. u Zagrebu, gdje je završio studije prava i bibliotekarstva. Radio je u objema strukama i pisao za dnevne novine, a danas je samostalni umjetnik. Objavljuje dramske i prozne tekstove za djecu i odrasle te prevodi s engleskoga jezika. Na Hrvatskom radiju emitiran mu je niz drama i priča. Piše i za televiziju. Kratku prozu i poeziju objavljivao je u listovima: Brickzine, Fantom slobode, Književnost i dijete, Modra lasta, Plima, Prvi izbor, Radost, Republika, Riječ više!, Smib, Svjetlo, Ubiq, Vijenac i Zarez. Više priča uvršteno mu je u čitanke za osnovnu školu. 

Uz pet knjiga za odrasle čitatelje, napisao je i dvanaest knjiga za djecu i mlade: "Trenutak s Tanjom" (2004.), "Čokoladne godine" (2006.), "Šifra kineske kornjače" (2008.), "Žganci od vanilije" (2009.), "Ljubav, padobranci i izvanzemaljci" (2009., Nagrada Ivana Brlić-Mažuranić za pripovijetke i kratke priče), "Autobus za Mjesec" (2009.), "Zvjezdanin prah" (2012.), "Poštanski Marko" (2014.), "Suze za pingvine" (2014.), "Sjena brončanog štakora" (2018.), "Moj tata Indijanac" (2020.) i "Djed Mlaz" (2021.). Za najmlađe čitatelje napisao je slikovnice "Dinosaur Cvjetko" (2010.) i "Plamenko u lovu na mamuta" (2011.). Živi i radi u Varaždinu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –