Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Reprezentacije socijalističke Jugoslavije : Preispitivanja i perspektive

Knjiga je nastala kao rezultat dugogodišnje suradnje u okviru DAAD projekta koji je krenuo pod naslovom “Reprezentacije socijalističke Jugoslavije u prijelomnim godinama”. Suradnja između Katedre za povijest jugoistočne Europe Humboldtovog sveučilišta u Berlinu i pet partnerskih institucija započela je 2012. godine. To je predstavljalo osnovu za stvaranje jedinstvene transnacionalne mreže povjesničara iz pet zemalja bivše Jugoslavije (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Slovenija i Srbija).

U knjizi "Reprezentacije socijalističke Jugoslavije: preispitivanja i perspektive" šesnaest autora i autorica iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije analiziraju suvremene reprezentacije socijalističke Jugoslavije, ponajviše u historiografiji, ali i publicistici, udžbenicima povijesti, dokumentarnim filmovima, izložbama, memoarima, sjećanjima i politikama povijesti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –