Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Franciska Ćurković-Major

Hrvatski motivi u mađarskoj književnosti

  • Nakladnik: Srednja Europa
  • 05/2021.
  • 192 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789538281358
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Hrvatski motivi u mađarskoj književnosti" autorice Franciske Ćurković-Major razlaže tematiku i problematiku reprezentacije Hrvatske, njezinih krajeva, ljudi i njihova mentaliteta u djelima mađarskih književnika. Time studija neposredno sagledava i poimanje Hrvatske u mađarskoj kulturi, napose krajem devetnaestoga i u prvoj polovici dvadesetoga stoljeća.

Franciska Ćurković-Major studij mađarskog i njemačkog jezika i književnosti završila je na Sveučilištu ELTE u Budimpešti, a doktorirala na Sveučilištu u Miskolcu. Predavala je na Katedri za hungarologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu jezične kolegije i kolegij 'Slika Hrvatske u mađarskoj književnosti' te vodila prevoditeljsku radionicu s studentima.

Osim niza prijevoda s mađarskoga te niza tekstova o mađarskoj književnosti i hrvatsko-mađarskim kulturnim vezama, objavila je svoju disertaciju Putovanja Lorinca Szaboa po istočnom Jadranu. S Csabom G. Kisssom priredila je zbirku putopisnih tekstova Rijeka i okolica u mađarskim putopisima XIX. stoljeća.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –