Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bojana Schubert

Priča o jednom Kaju

  • Nakladnik: Srednja Europa
  • Ilustracije: Grgo Petrov
  • 07/2021.
  • 44 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538281402
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Pred čitateljima je pomalo neobično izdanje - znanstvena slikovnica. Ona donosi priču o životu jednog jezika, a priča je to stara čak tri stotine godina! Priča je to o jeziku na kojem se razmišljalo, molilo, ljubilo, tužilo, prigovaralo, gospodarilo, liječilo, porađalo, pjevalo, psovalo i negodovalo – ukratko – priča je ova o jednom bogatom i raznovrsnom jeziku koji je živio u davna vremena na sjeveru Hrvatske i koji smo umalo zaboravili…

Dr. sc. Bojana Schubert završila je studij hrvatskoga (standarnoga) jezika, no unatoč tome kajkavski joj je ljepši i draži – materinji. "Priču o jednom Kaju" napisala je svojoj i drugoj kajkavskoj djeci, da im Kaj bude na ponos. Bilo bi joj milo kada bi priča razveselila i čakavce i štokavce, male i velike, zapravo sve one koje zanima hrvatski jezik u njegovoj ukupnosti.

Grgo Petrov je dizajner i ilustrator koji voli raditi na projektima koji doprinose lokalnim zajednicama. Zajedno s Bojanom dijeli strast prema promoviranju i očuvanju lokalne hrvatske jezične baštine u javnosti, posebice među mladima.

Bojana Schubert rođena je u Čakovcu 1984. godine. Diplomirala je 2007. godine na Filozof-skom fakultetu Sveučilišta u Zadru diplomskim radom Jezik i djelo Mladena Kerstnera, a 2014. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci obranila je doktorsku disertaciju pod naslovom "Jezik Ivana Krizmanića (povijesno-sociolingvisticka analiza)".

Od 2008. godine zaposlena je u Zavodu za lingvistička istraživanja Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, gdje sudjeluje u radu na dijalektološkom i leksikografskom projektu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –