Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jaroslaw Iwaszkiewicz

Putovanja u Poljsku

  • Nakladnik: Srednja Europa
  • Prijevod: Dalibor Blažina
  • 01/2022.
  • 350 str., meki uvez
  • ISBN 9789538281532
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

“Naslov koji sam dao ovim fragmentima skupljenim u cjelinu ima dva značenja: jedno je preneseno – da je tobože sve ono o čemu ovdje pišem i o čemu sam pisao nekakvo putovanje u domovinu; drugo je sasvim konkretno, jer najvažniji sadržaj tih stranica istinska su i stvarna putovanja u Poljsku. Moja se biografija posložila tako da sam za svog života triput “putovao u Poljsku”, u svoju domovinu, i to na neki način izvana, težio joj – ja, poluhodočasnik, poluturist – odgonetajući pritom što je njezina bit, što je njezina ljepota, pri čemu sam je mogao usporediti s drugim sredinama u kojima sam prije toga boravio.” Riječ autora, 1975. 

Među Iwaszkiewiczevim putopisima posebno mjesto zauzimaju "Putovanja u Poljsku" (1977), nastala na temelju već objavljenih reportaža, proznih i pjesničkih fragmenata.

"Putovanja su u Poljsku" i danas su svježa, premda i pomalo melankolična lektira o svijetu kojega više nema, ali kojega vrijedi tražiti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –