Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Min Jin Lee

Pačinko

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Mirna Čubranić
  • 06/2021.
  • 512 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532593686
  • Cijena: 21.10 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Poput bajke o siromašnoj ribarevoj kćeri i naočitom strancu započinje ovaj roman epskog opsega o korejskoj obitelji, koju će prilike prisiliti da se trajno naseli u Japanu. Na ribljoj tržnici u Busanu 1932. bogati mešetar Koh Hansu zagleda se u mladu i neiskvarenu Sunju, i među njima plane ljubav. Ali Sunja uskoro otkriva da je trudna, a Hansu oženjen i otac triju kćeri. Razočarana, prihvaća bračnu ponudu boležljivog pastora s kojim ubrzo otputuje u Osaku. Njezin odlazak iz rodne Koreje, koju više nikada neće vidjeti, pokrenut će lavinu događaja što će odjekivati desetljećima i utjecati na sudbinu sljedećih naraštaja.

"Pačinko" je nagrađivana povijesna, višegeneracijska saga o korejskoj dijaspori u Japanu – zainichi Korejcima, koja se proteže od japanske okupacije Koreje 1910. do kasnih osamdesetih godina prošlog stoljeća. U zanosan obiteljski narativ upletene su potresne sudbine brojnih likova, njihove ljubavi i gubici, ambicije i razočaranja, njihove pobjede i porazi. 

Min Jin Lee sigurnom nas rukom vodi, kako zagušljivim uličnim tržnicama i siromašnim korejskim getima, tako i  blještavim pačinko-salonima, u kojima zveckaju fliperi i novac, i moćnim kriminalnim yakuza podzemljem, ispisujući raskošnu dramu o identitetskim i moralnim postavkama dvaju naroda na vjetrometini burnog dvadesetog stoljeća.

Iz medija:

"Pačinko" je moćna priča o izdržljivosti i suosjećanju. – Barack Obama

Istražujući temeljne aspekte identiteta, domovine i pripadnosti, knjiga najavljuje svoje ambicije već uvodnom rečenicom: 'Povijest nas je iznevjerila, ali nema veze.' Lee sugerira da se iza fasada potpuno različitih ljudi kriju bezbrojne intimne želje, nade i tuge, ako imamo strpljenja i suosjećanja gledati ih i slušati. – New York Times Ten Best Books

Ako je bio potreban dokaz kako priča jedne obitelji može biti priča cijelog svijeta, onda Pačinko nudi taj dokaz. Ispreplićući kulture i generacije snagom koja oduzima dah, roman Min Jin Lee osvaja od početka do kraja. Pačinko je zadivljujuće postignuće, puno srca, puno milosti, puno istine. – Erica Wagner, autorica djela Ariel’s Gift

Duboka, opsežna, napeta povijest korejske obitelji u Japanu, koja je istrajala i prosperirala tijekom 20. stoljeća. – David Mitchell, autor Atlasa oblaka

Min Jin Lee suvremena je američka autorica korejskoga podrijetla. Rođena je u Seulu 1968. godine, a u Ameriku je zajedno s obitelji emigrirala kad joj je bilo sedam godina. Diplomirala je pravo i niz godina radila kao korporativna odvjetnica. Od 2007. do 2011. živjela je u Japanu. Njezine kratke priče, "Motherland" (2002.) i "Axis of Happiness" (2004.) nagrađene su na natječajima The Missouri Reviewa i Narrative Magazinea, a kao romanopisac debitirala je 2007. godine djelom "Free Food for Millionaires", koje je postalo nacionalni bestseler. Bila je dobitnica stipendije Njujorške zaklade za umjetnost i Zaklade Guggenheim. Njezin drugi roman, "Pačinko" (2017.), dospio je u finale National Book Awarda za fikciju, bio drugoplasirani za Dayton Literary Peace Prize te osvojio nagradu Medici Book Cluba. Roman je ovjenčan i priznanjima kritike uglednih časopisa poput The Guardiana i The New York Timesa, Esquirea, Chicago Reviewa of Books i BBC-ja. Djelo je prevedeno na više od trideset jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –