Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Feđa Štukan

Blank

  • Nakladnik: Buybook
  • 09/2022.
  • 212 str., meki uvez
  • ISBN 9789538226960
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Aya

Živote moj.
Ne idi mojim putem. Kad se zarati bježi. Sačuvati život je nulti prioritet. Ništa nije važnije od toga. Ne slušaj nikoga ko govori drugačije. Život je samo jedan.
Država i nacija su konstrukti jedne vrlo teritorijalne vrste majmuna i nisu ništa drugo nego sinonim za veći čopor kojeg vodi mala grupa majmuna, spremnih za novac uraditi doslovno sve.
Zastava je komad platna. Himne su skup tonova i riječi – ne daji im dublji značaj. Iza svega stoje bogati koji izrabljuju siromašne. Patriotizam je za ograničene. Cijeli svijet je tvoj. Imaš pravo na njega. Istraži ga. Od putovanja ne postoji bolje iskorišteno vrijeme.
Okruži se ljudima koji cijene život.
Religija je kult smrti – najmorbidnija stvar koju je čovjek izmislio, postoji samo zbog novca. Oni koji je vode ne znaju ništa ni o životu, a kamoli o smrti. Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj – to je smisao.
Hvala ti što si se rodila.

Već u prvim poglavljima romana "Blank" Feđe Štukana na svijet se gleda iz rova, kroz snajper i preko puške iz koje se puca, ali sve je to prožeto unutrašnjim kolebanjima, moralnim propitivanjima, pogledom na samoga sebe očima onog s druge strane. 

Priča o životu i smrti, politici i vjeri, mržnji i ljubavi.

"Tko devedesetih godina nije imao sreću da bude podmladak nove društvene elite u nastajanju, zna kakav je miris i okus ulice, a sreće nije imala većina postjugoslovenskih mladih i opisi iz ove knjige će mu pobuditi sjećanja za koja je sigurno mislio da su mrtva; kad se droga uz pokroviteljstvo vrha države, od proizvođača do korisnika, propuštala u društvenu cirkulaciju brižnije nego hrana kako bi se mladost pasivizirala i tako umrtvljena bez otpora gutala pretvorbe, privatizacije i ostale –acije iz leksikona tranzicije". – Nikola Leskovar, Lupiga

Feđa Štukan je rođen u Sarajevu 1974. godine. Studirao je glumu u klasi profesora Aleksandra Jevđevića i Mustafe Nadarevića. Diplomirao na ASU 2011. godine. Zaposlen u Kamernom Teatru 55.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –