Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sun Tzu

Umijeće ratovanja : Dvojezično izdanje

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Petar Vujačić
  • 03/2023.
  • 96 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532575156
  • Cijena: 30.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Napisano u 6. st. pr. Kr., Sun Tzuovo "Umijeće ratovanja" i danas se koristi kao vodič za vojnu strategiju. Mnogi poznati generali tvrdili su da su crpili inspiraciju iz njega, a izvan svijeta rata, gurui poslovanja i menadžmenta također su primijenili Sun Tzuove ideje na uredsku politiku i korporativnu strategiju.

Ovo dvojezično izdanje sadrži 13 izvornih poglavlja o temama kao što su planovi za taborenje, oružje, teren i korištenje uhodama. 

Ova je knjiga uvezena tradicionalnom kineskom tehnikom, metodom koja je nastala u periodu dinastije Ming (1368. – 1644.) i koristila se sve do početka 20. st., kada se počela koristiti zapadnjačka tehnika uvezivanja knjiga. Kod tradicionalnog kineskog uvezivanja, listovi papira tiskaju se samo na jednoj strani, a svaki se list presavija napola, s tiskanom stranom prema van. Knjižni blok se tada stavlja između dvije ploče i ušiva kroz probušene rupice uz rubove presavijenog papira. "Umijeće ratovanja" klasičan je tekst koji itekako zaslužuje ovo izvrsno izdanje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –