Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sun Tzu

Umijeće ratovanja

  • Nakladnik: MISL
  • Prijevod: Dragutin Hlad
  • 12/2000.
  • 262 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9536306034
  • Cijena: 18.32 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Klasično djelo kineskog generala Sun Tzua, rođenog otprilike 500 godine prije Krista. I poslije više od 2000 godina njegovo djelo predstavlja klasično ostvarenje vojnih znanosti, tako da se i dan danas izučava na brojnm vojnim akademijama diljem svijeta.

Sun Tzuovo promišljanje rata i vojnih vještina brzo je prihvaćeno u Kinu i Japanu, koji su kroz stoljeća unekoliko i nadograđivali njegovo učenje. Ono što je specifično za ovu knjigu leži u tome da je ona primjenljiva i na ne-vojne aspekte ljudskog djelovanja, tj. da je temeljne postavke u njezinoj doktrini (poput one o pobjedi nad neprijateljem bez borbe) moguće primijeniti i na područja ekonomije i poslovanja, sporta, diplomacije, pa i individualnog života.
Sun Tzu je danas zasigurno jedan od najcitiranijih kineskih autora na svijetu, gotovo uz bok Konfuciju ili Lao Tseu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –