Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
John M. Hobson

Istočno podrijetlo zapadne civilizacije

  • Nakladnik: MISL
  • Prijevod: Dragutin Hlad
  • 12/2009.
  • 385 str. , meki uvez
  • ISBN 9789536306947
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
John Hobson je napisao ambicioznu knjigu koja traži, doslovce i metaforički, ponovno iscrtavanje povijesne karte. Vukući iz impresivnog raspona ekonomske i kulturne historiografije, on predlaže novi “meta-narativ” za tisućljeće globalne povijesti, koji je možda najbolje sažet kao “Orijentalni doprinos usponu Zapada”.

Dr. Hobson se probija kroz stečenu mudrost o Istoku i Zapadu, ponovno oblikuje poznate pretpostavke o “Zapadnoj” civilizaciji.
 
Hobson tvrdi kako je Zapadna industrijalizacija uvelike temeljena na usvajanju arapskog i kineskog znanja, porobljavanju afričkog rada i nametanju asimetričnih trgovinskih aranžmana azijskoj ekonomiji.

Kao polemika protiv europskog trijumfalizma, "Istočno podrijetlo Zapadne civilizacije" priziva u sjećanje golemi i utjecajan rad autorovog pradjeda, radikalnog anti-imperijaliste J.A. Hobsona.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –