Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Elisabeth Kuebler-Ross

O smrti i umiranju

  • Nakladnik: MISL
  • Prijevod: Dragutin Hlad
  • 12/2008.
  • 318 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536306527
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Dr. Elisabeth Kübler-Ross bila je najistaknutija stručnjakinja o predmetu smrti i umiranja, kao i o životu poslije smrti. U ovoj se knjizi nalaze i četiri eseja temeljenih na godinama "rada s umirućim i učeći od njih što je to život,“ dubinskim istraživanjima o životu nakon smrti kao i njezinim vlastitim osjećajima i mišljenjima o toj fascinirajućoj i kontroverznoj temi.

Premda se o većini ljudskog iskustva danas raspravlja slobodno i otvoreno, predmet smrti je još uvijek okružen konvencionalnim stajalištima i prešućivanjem, što je mala utjeha i olakšanje, jer izbjegava stvarna pitanja. Smrtno bolesnim ljudima se stoga možda niječe prigoda da s obitelji, prijateljima ili bolničkim osobljem podijele svoje osjećaje i rasprave o svojim potrebama. Premda prima predanu medicinsku njegu i skrb, umirući pacijent je često društveno izoliran i izbjegavan, budući da profesionalno osoblje i studenti mogu dodir s njim nalaziti bolnim i neugodnim.

‘Svi oni koji su uključeni u socijalni rad, bili oni studenti, liječnici opće prakse ili učitelji trebali bi pročitati ovu knjigu, jer se ona odnosi na gubitak, a pomaganje ljudima koji se nose s gubitkom, jedne ili druge vrste, je najnormalnija zadaća socijalnog radnika. Ovdje imamo knjigu koja im pomaže da to čine s osjećajem, uvidom i samilošću.’Ron Baker, British Journal of Social Work

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –