Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Aleksandr N. Afanasjev Ivan I. Bilibin

Ruske narodne bajke

  • Nakladnik: MISL
  • Prijevod: Ljubica Hlad
  • 11/2009.
  • 75 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536306541
  • Cijena: 16.99 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U ovoj se knjizi nalazi sedam najromatičnijih, najsloženijih i najnezaboravnijih ruskih bajki koje je prikupio veliki ruski devetnaestostoljetni folklorist Aleksandr N. Afanasejev, a likovno ih obradio, onako kako dolikuje njihovom mjestu u svijetu bajki, Ivan Bilibin, ruski ilustrator s konca devetnaestog i početka dvadesetog stoljeća.

Čovjek se nad tim bajkama zadržava, proučava ih i vraća im se.

Bilibin se za svoje raskošno obojene ilustracije i rubne ukrase uvelike oslanja na dekorativnu pučku umjetnost. Bogati tamni tonovi rabljeni su da stvore slike pune dubine i drame... Bilibin stvara dojam da čitatelj visoko leti na istinski nezaboravna putovanja, koja su jednako upečatljiva danas kao i prije sto godina.

I, kao u najboljim ilustracijama bajki, one ne samo da unaprijeđuju priču, nego stoje i kao djelo koje govori samo za sebe.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –