Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Igor Novikov

Rijeka vremena

  • Nakladnik: MISL
  • Prijevod: Dragutin Hlad
  • 05/2007.
  • 216 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536306824
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Možemo li promijeniti prošlost?
Iznenađujući odgovor na to pitanje može se naći u zadnjim poglavljima ove knjige.

Ispitujući povijest proučavanja vremena, od klasičnih Grka sve do danas i predstavljajući podrobno moderno stanje fizikalnog istraživanja u tom području, ova knjiga donosi prikaz tog fascinirajućeg predmeta.

Osobe koje su pomogle oblikovati naša gledišta o vremenu predstavljene su kao stvarni ljudi, u kontekstu svoga vlastitog vremena i borbi: od Sokratovih problema u Ateni, do iskustava fizičara u bivšem Sovjetskom Savezu. Pored toga, profesor Novikov iznosi detalje svoga osobnog iskustva s velikim ruskim i zapadnjačkim fizičarima, poput Saharova, Zeljdoviča, Reesa i Hawkinga, te svojih putovanja na Zapad prije pada Željezne zavjese.

Detalji o modernim teorijama koje se bave pitanjima poput mogućnosti vremenskih strojeva, anomalijskog toka vremena (na crnim ili bijelim rupama) i mogućem izvoru Rijeke vremena opisani su s autoritetom i jasnoćom. To su područja u kojima je Novikov i sam vodeći istraživač.

Pristupačna svima, privlačanog stila i divnih ilustracija ovu se knjigu s užitkom čita.

Igor Novikov je profesor astrofizike na sveučilištu u Kopenhagenu i direktor je Teorijskog astrofizičkog centra, također u Kopenhagenu. Autor je 15 knjiga, od kojih je šest prevedeno na engleski, te brojnih stručnih i popularnih članaka.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –