Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Farhang Mehr

Zarathuštranizam : Uvod u drevnu mudrost Zarathuštre

  • Nakladnik: MISL
  • Prijevod: Živan Filippi
  • 05/2005.
  • 152, tvrdi uvez
  • ISBN 9536306115
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U ovoj knjizi najveći živi autoritet zarathuštranizma predstavlja duhovno naslijeđe jedne od najstarijih i najutjecajnijih religija u povijesti.

Dr. Mehr iznosi zaboravljenu duhovnost Zarathuštre i pokazuje kako je ona utjecala na abrahamske religije. Čitatelja uvodi u gathička načela svetih tekstova na avestanskom i pahlaviju, u "Ašu", načelo Božje volje, moralni dualizam dobra i zla, stvaralački Sveti duh "Spenta Mainyu", besmrtnost duše, načelo osvježavanja i konačnu pobjedu Dobrote.

Dr. Farhang Mehr rođen je u Tehranu, Iran. Tamo je, pod šahom, bio predsjednik Sveučilišta Pahlavi, zamjenik predsjednika vlade, guverner Irana pri OPEC-u. Utemeljitelj je Svjetske zarathuštranske organizacije i Društva za drevnu iransku kulturu. Također je dvanaest godina bio predsjednik Zarathuštranskog Anjumana u Tehranu, a danas je profesor na bostonskom sveučilištu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –