Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michael Baigent Richard Leigh Henry Lincoln

Mesijanska ostavština

  • Nakladnik: MISL
  • Prijevod: Dragutin Hlad
  • 07/2007.
  • 358 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536306121
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Kada se knjiga «SVETA KRV, SVETI GRAL» prvi puta pojavila prije dvadeset tri godine, uzbunila je i dobrim dijelom "protresla" kako obične čitatelje, tako i brojne istraživače i povjesničare, ali i predstavnike kršćanske crkve. U knjizi «Mesijanska ostavština» autori autori ovog bestselera nastavljaju svoje istraživanje te dublje preispituju stvarni život Isusa Krista i tajno društvo Sionski priorat, čiji se tragovi mogu pratiti unazad gotovo tisuću godina, koje među svoje članstvo uključuje brojne slavne osobe.

Je li postojao više negoli jedan Krist? Je li Krist utemeljitelj kršćanstva? Da li je imao brata koji je eventualno zajedno s njime odigrao ulogu Mesije. Ovaj put autori će se usredotočiti prvenstveno na zamisao o Isusu kao Mesiji.

Ponavljajući svoje istraživanje vjerske povijesti i biblijske građe autori istražuju Sionski priorat (Prieure de Sionu) - društvo koje djeluje iz sjene. Što doista danas radi Sionski priorat? Kakvi bi se tragovi njegova suvremenog djelovanja, njegove umješanosti u tekuće poslove mogli naći? Tko čini članstvo Reda? Koliko su moćni? Kakvim bi sredstvima mogli raspolagati? Što je istinski raison d'etre priorata?

Ako je konačna svrha restauracija merovinške loze, koja bi trebala biti sredstva da se to postigne? Činilo se sasvim očito da odgovor leži u područjima poput masovne psihologije, političke moći i visokih financija.

Što je zajedničko nürnberškim nacističkim skupovima i rock koncertima? Što povezuje York Minster s Ratovima zvijezda? Što povezuje Vatikan, CIA-u, KGB, mafiju, slobodno zidarstvo, P2, Opus Dei i vitezove templare?

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –