Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Valérie Perrin

Troje

  • Nakladnik: Sonatina
  • Prijevod: Maja Ručević
  • 11/2023.
  • 592 str., meki uvez
  • ISBN 9789538400186
  • Cijena: 22.43 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nina Beau, Étienne Beaulieu i Adrien Bobin imaju deset godina kad se početkom rujna 1986. upoznaju u dvorištu osnovne škole u La Comelleu, gradiću u francuskoj provinciji. Povezuje ih podudarnost – početno slovo njihovih prezimena. No ubrzo postaju nerazdvojni. Zavjetuju se da će jednoga dana napustiti svoj gradić i zajedno otići na studij u Pariz, osnovati bend i nikada se ne razdvajati. No trideset jednu godinu poslije više se ne viđaju, ne razgovaraju, glazbena pratnja njihove priče iznenada je utihnula…

Godina je 2017. Iz jezera u La Comelleu izvučena je automobilska olupina u kojoj je tijelo. O tom događaju za lokalne novine izvještava Virginie, novinarka tajanstvene prošlosti. Ona malo-pomalo otkriva da postoji posebna veza između troje nerazdvojnih prijatelja iz djetinjstva. Što se u međuvremenu dogodilo s njima? Kako je olupina s dna jezera povezana s Ninom, Étienneom i Adrienom?

Suosjećajno, ali iskreno i neumoljivo, gradeći svojim prepoznatljivim stilom slojevitu priču o odrastanju, Valérie Perrin pripovijeda o troje prijatelja, o njihovim životnim izborima, prijateljstvu i ljubavi, boli i gubitku, nadama i obećanjima. Kao i u velikom svjetskom hitu "Svježa voda za cvijeće", i u romanu "Troje" majstorski isprepleće sudbine svojih pomno razrađenih likova. Prenoseći nam njihove složene emocije, hrabro ponire u neslućene dubine životne stvarnosti otkrivajući nesmiljenu prolaznost vremena. 

Valérie Perrin (1967.) francuska je književnica rođena rođena 19. siječnja 1967. u Gueugnonu. Autorica je triju romana: "Les oubliés du dimanche" (2015.), "Svježa voda za cvijeće" (2018.) i "Trois" (2021.). No, iako su sva tri postigla velik uspjeh kod publike, međunarodno priznanje donio joj je drugi roman, "Svježa voda za cvijeće", za koji je osvojila nagrade Prix Maison de la Presse (2018.) i Prix des Lecteurs au livre de poche (2019.). Figaro Littéraire uvrstio je Perrin među deset najprodavanijih autora u Francuskoj u 2019. godini, a u Italiji je "Svježa voda za cvijeće" bio najprodavaniji roman u 2020. Preveden je na više od trideset jezika, a u pripremi je i miniserija. Prije nego što se posvetila pisanju, Valérie Perrin bavila se različitim poslovima. Ipak, u njezinoj se karijeri svakako ističe razdoblje od 2010. do 2018. godine kada je kao scenaristica radila s kultnim francuskim redateljem Claudeom Leloucheom, s kojim potpisuje scenarije za nekoliko filmova: "Salaud, on t’aime" (2013.), "On + Ona" (2015.), "Chacun sa vie" (2016.) i "Les plus belles années d’une vie" (2018.). Živi u Normandiji.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –