Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marijana Češi

Što je što u nastavi

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 04/2024.
  • 152 str., meki uvez
  • ISBN 9789533557694
  • Cijena: 19.90 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Što je što u nastavi" doktorice znanosti Marijane Češi jedinstveno je djelo koje uspješno spaja teoriju i primjenu novi(ji)h spoznaja o učenju i poučavanju. Knjiga uključuje najvažnije teme nastave: njezinu pripremu sa svim koracima, pristupe poučavanju, ali i učenju, ciljeve i ishode, poticanja ovladavanja jezičnim djelatnostima, uključujući razvijanje sposobnosti i stjecanje vještina te procjenjivanje znanja. Posebnu vrijednost knjizi daju bogate ilustracije i tablice, glosar i primjeri.

– prof. dr. sc. Zrinka Jelaska


Priručnik je namijenjen svim učiteljima i nastavnicima hrvatskoga jezika za svakodnevni rad u nastavi. Svoj će čitateljski put sigurno naći i u učitelja drugih nastavnih predmeta jer potiče sve učitelje u osmišljavanju i kreiranju nastavnoga procesa. A taj je entuzijazam uočljiv i u načinu pisanja ovoga priručnika. Treba naglasiti da će priručnik svakako dobro doći i studentima kroatistike, učiteljskoga fakulteta i srodnih studija koji obrazuju buduće mlade učitelje. Posebice je hvale vrijedno za mlade učitelje, pripravnike koji tek počinju samostalno osmišljavati i oblikovati svoju nastavu jer im osvještava povezanost teorije i prakse.

– Meri Farac Jemrić, prof., učitelj mentor

Marijana Češi rođena je u Münchenu 1970. Osnovnu školu završila je u Novome Marofu, a srednju u Varaždinu. Diplomirala je kroatistiku na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od godine 2005. radi u Zavodu za školstvo, danas u Agenciji za odgoj i obrazovanje, kao viša savjetnica za hrvatski jezik. Poslijediplomski doktorski studij komparativne književnosti upisala je 2002. godine, a doktorirala je na poslijediplomskom doktorskom studiju glotodidaktike na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koji je upisala u godini njegova osnutka 2005.

Znanstveni su joj i stručni interesi usvajanje hrvatskoga kao prvoga i inoga jezika djece školske dobi te edukacija učitelja i nastavnika hrvatskoga jezika. Objavila je nekoliko znanstvenih i stručnih radova te uredila sa suradnicima tri znanstvene monografije i priručnik za poučavanje hrvatskoga kao inoga jezika. Surađivala je u izradi nacionalnih programa za nastavu hrvatskoga jezika i organizirala stručne skupove za učitelje i nastavnike hrvatskoga jezika na županijskoj, međužupanijskoj i državnoj razini. Organizirala je i surađivala na odgojno-obrazovnim projektima. Tijekom rada u Agenciji za odgoj i obrazovanje održala je više predavanja i radionica učiteljima i nastavnicima hrvatskoga jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –