Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jozo Vrkić

Hrvatske bajke i predaje : 55 bajki u obradi Joze Vrkića

  • Nakladnik: Srednja Europa
  • Ilustracije: Iris Jambrek
  • 06/2024.
  • 227 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533870151
  • Cijena: 30.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Bajka kazuje: u životu u kojemu se svaka želja odmah ispunjava, nema pravoga zadovoljstva. Bajka uči: moramo napustiti svoj dom kako bismo našli svoje kraljevstvo. Bajka pokazuje: sukob naraštaja star je koliko i čovjek. Ali, i ljubav je roditelja prema djetetu također toliko stara, kao i ljubav djeteta prema roditelju. Iz ove privrženosti i njezinih sumnji izrasta jedna drugačija i zrelija ljubav.

 Knjiga "Hrvatske bajke i predaje" sadrži pedeset pet bajki i predaja odabranih iz bogatog opusa hrvatskih narodnih bajki koje je odabrao i obradio Jozo Vrkić, a ilustracije potpisuje Iris Jambrek. U njoj su obrađene hrvatske bajke i predaje o vilama, vješticama, vragovima, vukodlacima, zmajevima, patuljcima i drugim nadnaravnim bićima koje su zapisane na Hvaru i u Konavlima, Pounju, Slavoniji, Istri, Lici, Varaždinu i Dubrovniku, kao i među Hrvatima iz Gradišća u Austriji i Podunavlja u Mađarskoj te mnogih drugih krajeva u kojima su se s koljena na koljeno prenosile narodne predaje kako one ne bi bile zaboravljene.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –