Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ljerka Car Matutinović

Hrvatski pjesnici

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 01/2006.
  • , tvrdi uvez
  • ISBN 9531965900
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Školska antologija "Hrvatski pjesnici" Ljerke Car Matutinović vodi nas kroz hrvatsku poetsku baštinu, od najstarije hrvatske poezije do najljepših djela suvremenoga pjesništva. Knjiga je u prvom redu namijenjena nastavnicima književnosti koji se u svom radu bave interpretacijom pjesničkih djela. Uz pregled razvoja hrvatskoga pjesništva, svaka je pjesma popraćena interpretacijom i bilješkom o piscu.

U ovoj knjizi književnih interpretcija našlo se ponajbolje što je iznjedrila hrvatska književnost: od narodnog stvaralaštva, prvih srednjovjekovnih pjesmotvora, domaćeg humanizma, renesanse, baroka, prosvjetiteljstva, romantizma, realizma, moderne, ekspresionizma do suvremene književnosti koja u ovoj knjizi, u skladu s Nastavnim programom za srednje škole, završava književnikom Ivanom Slamnigom. I izbor pjesama također odgovara zahtijevima Programa.

Ova je knjiga namijenjena u prvom redu nastavnicima književnosti pa onda studentima i svima onima kojima je pjesnička riječ bliska i kojoj se rado vraćaju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –