Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Amy Goodman David Goodman

Moćnici su iznad zakona : Razotkrivanje korumpiranih političara, ratnih profitera i medija koji ih vole

  • Nakladnik: Prometej
  • Prijevod: Zoran Bošnjak
  • 05/2006.
  • 389, meki uvez
  • ISBN 9536460599
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U ovoj knjizi Amy Goodman čini sve kako bi razotkrila korumpirane političare, ratne profitere i medije koji ih obožavaju. Od Istočnog Timora, preko Nigerije, do Iraka, pa diljem Amerike, Amy Goodman, voditeljica radijskog i televizijskog programa "Demokracija smjesta!" i dobitnica brojnih nagrada, uz pomoć brata Davida, pronalazi primjere kako bi zapravo govorila o "utišanoj većini“ - golemom dijelu američke i svjetske javnosti na koju uobličavaju poglavito "mediji iz matice“.

Knjiga "Moćnici su iznad zakona" nastala je kao pokušaj da se još jednom snažno promovira nezavisno novinarstvo kako bi se pokazalo da mediji u vlasništvu velikih korporacija govore i promoviraju isključivo ono što je u interesu njihovih vlasnika. Ti mediji pod utjecajem vladara postaju ne samo glasnogovornici elite na vlasti, već i golemih korporacija koje dobit izvlače na ratovima i ratnom gospodarstvu. Svi ti korporativni ratni profiteri "nemaju što za reći, a sve što imaju htjeli bi prodati“. I u tome ovom trenutku uspijevaju uglavnom se vrteći oko američkog potpredsjednika Dicka Cheneya i njegova neformalnog poslovnog carstva.

Autorica knjige je žena za koju su neki spremni reći da je pojam neovisnog novinarstva u Americi, Amy Goodman. Amy Goodman novinarka je jedine neovisne radijske mreže u Sjedinjenim Državama – 'P! acifica Radio'. Čak i u današnje vrijeme, vrijeme globalnog novinarstva, kada bilo koji događaj teško može ostati skriven vijesti Pacifica Radia nevjerojatno se razlikuju od onih koje emitira CNN ili bilo koja druga korporacijska medijska kuća, "kao da su sa druge planete" kaže Amy Goodman. Takva je i knjiga "Moćnici su iznad zakona". O svemu što ćete pročitati u ovoj knjizi već ste negdje nešto čuli ili pročitali, samo možda u nekom drugom, paralelnom, svijetu u kome vladaju neki koji su iznad zakona.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –