Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Victor Malarek

Nataše : Nova globalna seksualna trgovina

  • Nakladnik: Prometej
  • Prijevod: Gordana Kosanović-Jurčević
  • 05/2006.
  • 262, meki uvez
  • ISBN 9536460572
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Kupovina i prodaja ljudskih bića za globalnu seksualnu industriju operacija je organiziranog kriminala s najvećom stopom rasta - svake godine diljem svijeta u prostituciju se proda do dva milijuna osoba, većinom žena i djece. U "Natašama", novinar Victor Malarek opisuje tragične živote djevojčica i žena koje su postale žrtve najnovijeg vala te brutalne trgovine.

On otkiva dokaze o centrima za obuku u Srbiji gdje se tinejdžerice iz Ukrajine, Moldavije i Rumunjske okrutno uvode u svijet prostitucije. Putovao je u ratom poharane zemlje, poput Kosova i Bosne, gdje je otkrio korupciju u koju su uključeni članovi mirovnih snaga Ujedinjenih naroda. Također pronalazi skandalozne situacije diljem Europe, Izraela i Sjeverne Amerike, gdje trgovina ženama i dalje cvjeta. Šokantne priče o korumpiranim policajcima, nezainteresiranim dužnosnicima vlada i samozadovoljnim političarima zajednički otkrivaju zastrašujuću istinu - koja se ne smije ignorirati.

Victor Malarek se već više od trideset godina bavi novinarstvom. Godine 1971. probio se na naslovne stranice s pričom koja je označila njegov prelazak u svijet istraživačkog novinarstva. Radilo se o tragičnim samoubojstvima tri tinejdžera u loše vođenom montrealskom kazneno-popravnom domu za maloljetnike. Godine 1976. Malarek je počeo raditi za dnevne novine "The Globe and Mai"l te je u tom razdoblju dobio tri prestižne nagrade. Autor je četiri knjige, uključujući bestseler "Hey ... Malarek!", a trenutačno radi kao istraživački novinar za emisiju W-FIVE postaje CTV.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –